Cum i l-a ”suflat” Diana surorii sale pe Prinţul Charles?

23 ianuarie, 2018
diana sarah charles png

În 1981, Diana Spencer devenea soţia Prinţului Charles al Marii Britanii, câştigând titlul de Prinţesă de Wales. Însă, puţini ştiu că înainte să pună ochii pe cea care avea să-i devină prima soţie, Charles a avut o relaţie de doi ani cu sora acesteia, Lady Sarah Spencer.

Charles, la prima întâlnire cu Diana

Povestind despre prima lor întâlnire, Diana îşi aminteşte, pentru documentarul ”Diana: In her own words”, că a avut loc în 1977, pe când Charles a venit să stea pentru câteva zile la domeniul Althorp, reşedinţa ei. ”A venit cu labradorul lui. Sora mea era toată pe el, ca o iritaţie de care nu mai scapi. Şi-mi spuneam <<Doamne, cred că urăşte asta!>>. Însă, m-am ţinut la distanţă”, povesteşte regretata prinţesă ”a inimilor” despre prima întâlnire şi impresie despre Charles.

Diana şi sora sa, Sarah

Tot Diana este cea care aminteşte, cu francheţe, că nu era tocmai o tânără cuceritoare (sau cel puţin aşa se vedea ea) şi cu toate acestea, Prinţul Charles a remarcat-o. ”Îmi amintesc că eram grasă, durdulie, nu purtam make-up, dar făceam mult zgomot, iar lui i-a plăcut asta. Apoi, după cină, a venit la mine, am dansat împreună, şi mi-a spus <<Ai vrea să-mi arăţi galeria de tablouri>>. Pentru o tănără de 16 ani, ca cineva ca el să-i dea atenţie a fost ceva… uluitor. Cum ar putea cineva ca el să fie interesat de mine?”, menţionează Diana în respectivul documentar.

Charles şi Sarah Spencer, în presa britanică

image

Chipurile, de la această întâlnire până la următoarea au trecut vreo doi ani, timp în care Charles a avut o relaţie on-off cu sora Dianei, Sarah. Diana îşi aminteşte cum sora sa îşi făcea planuri mari cu Charles, deşi avea să aibă o mare dezamăgire în curând, Charles orientându-se spre Diana: ”Sarah era foarte încântată vizavi de toate aceste lucruri. Apoi, a văzut că ceva s-a schimbat. Ceva ce eu nu observasem. Când Charles şi-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare, eu am fost, de asemenea, invitată. Sora mea s-a întrebat de ce eu am fost invitată. I-am spus că nu ştiu, dar că aş vrea să particip. Şi chiar m-am simţit foarte bine”.

Charles, la înmormântarea bunicului patern

Rememorându-şi momentul în care s-au apropiat pentru prima dată, Diana a povestit despre ocazia în care Philip de Pass a invitat-o să petreacă câteva zile la Passes, unde, de asemenea, fusese invitat şi Prinţul Charles. ”În prima seară am stat pe un balot şi i-am spus <<Ştii, ai părut atât de trist când l-ai condus pe ultimul drum, la St. Paul, pe Lordul Mountbatten. Sufletul mi s-a strâns văzându-te aşa. Şi mi-am spus că pari atât de singuratic. Ar trebui să fii cu cineva care să-şi poarte de grijă, etc. >> Şi-n minutul următor s-a aplecat peste mine, practic. Şi a fost foarte ciudat, pentru că a fost ca… un  magnet. Mi-am zis că e foarte straniu. Însă n-aveam cu ce să compar, căci eu nu mai avusesem niciun iubit. Mereu i-am ţinut la distanţă. Credeam că provoacă numai problem şi că nu le-aş fi putut face faţă. Din punct de vedere emoţional, la acel punct, eram făcută praf.”, povesteşte Prinţesa ”Inimilor” despre momentul în care Charles n-a mai fost iubitul surorii sale, ci pur şi simplu Charles, un tânăr interesat de ea.

Diana, în perioada în care Charles s-a îndrăgostit de ea

Ulterior, Diana mărturiseşte că totul a evoluat galopant, Charles cerându-i să-l însoţească acasă, în Londra. ”Mi-a zis <<Oh, ar trebui să vii cu mine în Londra, mâine. Trebuie să plec la Buckingham Palace şi să lucrez>>. Când am auzit, mi-am zis că e prea mult pentru mine. Şi i-am spus că nu pot face asta. Mă gândeam cum aş fi putut să-mi justific prezenţa la Buckingham Palace, dacă eu ar trebuie să fiu la Philip acasă. (…) Charles obişnuia să mă sune şi să mă invite la o plimbare ori la un picnic. Şi atunci i-am răspuns afirmativ. Mi se părea totul minunat”, a declarat Diana despre începuturile relaţiei cu Charles. Ei bine, de aici în colo, totul e istorie. Cât despre sora sa, Sarah n-a avut încotro decât să accepte că Charles o plăcea pe Diana şi că aceasta avea să-i devină soţie peste nu foarte mult timp.Recente pe Ok! Magazine

caroline de monaco profimedia jpg
Regina Letizia la Madrid, Foto Profimedia (12) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
kate middleton profi jpg
cuplu regal profi jpg
camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Prințesa Charlene de Monaco, Profimedia jpg
Ce mesaj transmite Regina Margareta a Danemarcei, Profimedia (4) jpg
william și kate jpg