Cum i l-a ”suflat” Diana surorii sale pe Prințul Charles?

În 1981, Diana Spencer devenea soția Prințului Charles al Marii Britanii, câștigând titlul de Prințesă de Wales. Însă, puțini știu că înainte să pună ochii pe cea care avea să-i devină prima soție, Charles a avut o relație de doi ani cu sora acesteia, Lady Sarah Spencer.

Charles, la prima întâlnire cu Diana

Povestind despre prima lor întâlnire, Diana își amintește, pentru documentarul ”Diana: In her own words”, că a avut loc în 1977, pe când Charles a venit să stea pentru câteva zile la domeniul Althorp, reședința ei. ”A venit cu labradorul lui. Sora mea era toată pe el, ca o iritație de care nu mai scapi. Și-mi spuneam <<Doamne, cred că urăște asta!>>. Însă, m-am ținut la distanță”, povestește regretata prințesă ”a inimilor” despre prima întâlnire și impresie despre Charles.

Diana și sora sa, Sarah

Tot Diana este cea care amintește, cu franchețe, că nu era tocmai o tânără cuceritoare (sau cel puțin așa se vedea ea) și cu toate acestea, Prințul Charles a remarcat-o. ”Îmi amintesc că eram grasă, durdulie, nu purtam make-up, dar făceam mult zgomot, iar lui i-a plăcut asta. Apoi, după cină, a venit la mine, am dansat împreună, și mi-a spus <<Ai vrea să-mi arăți galeria de tablouri>>. Pentru o tănără de 16 ani, ca cineva ca el să-i dea atenție a fost ceva… uluitor. Cum ar putea cineva ca el să fie interesat de mine?”, menționează Diana în respectivul documentar.

Charles și Sarah Spencer, în presa britanică

Chipurile, de la această întâlnire până la următoarea au trecut vreo doi ani, timp în care Charles a avut o relație on-off cu sora Dianei, Sarah. Diana își amintește cum sora sa își făcea planuri mari cu Charles, deși avea să aibă o mare dezamăgire în curând, Charles orientându-se spre Diana: ”Sarah era foarte încântată vizavi de toate aceste lucruri. Apoi, a văzut că ceva s-a schimbat. Ceva ce eu nu observasem. Când Charles și-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare, eu am fost, de asemenea, invitată. Sora mea s-a întrebat de ce eu am fost invitată. I-am spus că nu știu, dar că aș vrea să particip. Și chiar m-am simțit foarte bine”.

Charles, la înmormântarea bunicului patern

Rememorându-și momentul în care s-au apropiat pentru prima dată, Diana a povestit despre ocazia în care Philip de Pass a invitat-o să petreacă câteva zile la Passes, unde, de asemenea, fusese invitat și Prințul Charles. ”În prima seară am stat pe un balot și i-am spus <<Știi, ai părut atât de trist când l-ai condus pe ultimul drum, la St. Paul, pe Lordul Mountbatten. Sufletul mi s-a strâns văzându-te așa. Și mi-am spus că pari atât de singuratic. Ar trebui să fii cu cineva care să-și poarte de grijă, etc. >> Și-n minutul următor s-a aplecat peste mine, practic. Și a fost foarte ciudat, pentru că a fost ca… un  magnet. Mi-am zis că e foarte straniu. Însă n-aveam cu ce să compar, căci eu nu mai avusesem niciun iubit. Mereu i-am ținut la distanță. Credeam că provoacă numai problem și că nu le-aș fi putut face față. Din punct de vedere emoțional, la acel punct, eram făcută praf.”, povestește Prințesa ”Inimilor” despre momentul în care Charles n-a mai fost iubitul surorii sale, ci pur și simplu Charles, un tânăr interesat de ea.

Diana, în perioada în care Charles s-a îndrăgostit de ea

Ulterior, Diana mărturisește că totul a evoluat galopant, Charles cerându-i să-l însoțească acasă, în Londra. ”Mi-a zis <<Oh, ar trebui să vii cu mine în Londra, mâine. Trebuie să plec la Buckingham Palace și să lucrez>>. Când am auzit, mi-am zis că e prea mult pentru mine. Și i-am spus că nu pot face asta. Mă gândeam cum aș fi putut să-mi justific prezența la Buckingham Palace, dacă eu ar trebuie să fiu la Philip acasă. (…) Charles obișnuia să mă sune și să mă invite la o plimbare ori la un picnic. Și atunci i-am răspuns afirmativ. Mi se părea totul minunat”, a declarat Diana despre începuturile relației cu Charles. Ei bine, de aici în colo, totul e istorie. Cât despre sora sa, Sarah n-a avut încotro decât să accepte că Charles o plăcea pe Diana și că aceasta avea să-i devină soție peste nu foarte mult timp.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA