Cum s-a petrecut transformarea Camillei din "femeia parșivă", cum o descria Harry, în "bunica națiunii"

20 februarie, 2024

În această perioadă, regina-consoartă se pare că este una dintre puținele figuri regale de la Palatul britanic care transmit siguranță.

Regina Camilla la dineul pentru președintele Republicii Coreea (2) jpg

Cu monarhul lovit de una dintre cele mai crunte boli ale omenirii, cancerul, și cu atât de populara Kate aflată într-un concediu medical prelungit, este aproape ironic să vedem cu Palatul o are ca port-drapel, zilele astea, chiar pe Camilla. Adică fix acea femeie atât de blamată, timp de atâția ani, din cauza faptului c-ar fi intervenit în mariajul lui Charles cu Diana, o acuzație care-o s-o urmărească toată viața.

Reînviind ca o pasăre Phoenix, Regina Camilla a suferit o transformare radicală a reputației, ridicându-se din cenușa statutului ei de „femeie parșivă” din anii 1990 la cel de bunică a unei națiuni, așa cum a fost privită și regretata Elisabeta.

A fost o vreme când Regina Camilla era o figură publică antipatizată pe scară largă și jignită la scenă deschisă în articolele din presa tabloidă. Cât de mult s-au schimbat, azi, lucrurile!

Este clar că Regina-consoartă a beneficiat nu doar de pe urma unei campanii de PR calculate și de mare succes (așa cum a scris și Prințul Harry în memoriile sale), ci și, mult mai important, de efectele propriei sale modestii, a zelului, dar și a hotărârii de a fi alături de oamenii pe care-i iubește.

Schimbarea în percepția publică este evidentă. Înainte ca Regele Charles să fie supus operației la prostată, Camilla a fost întâmpinată cu căldură de către locuitorii din orașul Swindon, acolo unde aceasta a vizitat un centru pentru femei.

Regele Charles s a externat, Camilla i a stat alături, Getty (1) jpg

Cu această ocazie și cu altele care au urmat, Camilla a arătat ca o adevărată regină, adoptând cu încredere noul ei rol și arătând de parcă i-a fost întotdeauna destinat.

Devotamentul ei față de organizațiile caritabile, împreună cu personalitatea ei umilă și abordabilă și garderoba nepretențioasă, dar plină de farmec – au transformat-o într-o figură care denotă loialitate și respect, scrie și publicația britanică Tatler, într-un portret creionat celei percepute azi ca fiind noua bunică a națiunii britanice.

Ceea ce este captivant la relația Regelui și a Reginei este că, în timp, s-a dovedit a fi cea mai adevărată poveste de dragoste din acest basm regal, continuă publicația amintită.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg