Cum s-a petrecut transformarea Camillei din "femeia parșivă", cum o descria Harry, în "bunica națiunii"

20 februarie, 2024

În această perioadă, regina-consoartă se pare că este una dintre puținele figuri regale de la Palatul britanic care transmit siguranță.

Regina Camilla la dineul pentru președintele Republicii Coreea (2) jpg

Cu monarhul lovit de una dintre cele mai crunte boli ale omenirii, cancerul, și cu atât de populara Kate aflată într-un concediu medical prelungit, este aproape ironic să vedem cu Palatul o are ca port-drapel, zilele astea, chiar pe Camilla. Adică fix acea femeie atât de blamată, timp de atâția ani, din cauza faptului c-ar fi intervenit în mariajul lui Charles cu Diana, o acuzație care-o s-o urmărească toată viața.

Reînviind ca o pasăre Phoenix, Regina Camilla a suferit o transformare radicală a reputației, ridicându-se din cenușa statutului ei de „femeie parșivă” din anii 1990 la cel de bunică a unei națiuni, așa cum a fost privită și regretata Elisabeta.

A fost o vreme când Regina Camilla era o figură publică antipatizată pe scară largă și jignită la scenă deschisă în articolele din presa tabloidă. Cât de mult s-au schimbat, azi, lucrurile!

Este clar că Regina-consoartă a beneficiat nu doar de pe urma unei campanii de PR calculate și de mare succes (așa cum a scris și Prințul Harry în memoriile sale), ci și, mult mai important, de efectele propriei sale modestii, a zelului, dar și a hotărârii de a fi alături de oamenii pe care-i iubește.

Schimbarea în percepția publică este evidentă. Înainte ca Regele Charles să fie supus operației la prostată, Camilla a fost întâmpinată cu căldură de către locuitorii din orașul Swindon, acolo unde aceasta a vizitat un centru pentru femei.

Regele Charles s a externat, Camilla i a stat alături, Getty (1) jpg

Cu această ocazie și cu altele care au urmat, Camilla a arătat ca o adevărată regină, adoptând cu încredere noul ei rol și arătând de parcă i-a fost întotdeauna destinat.

Devotamentul ei față de organizațiile caritabile, împreună cu personalitatea ei umilă și abordabilă și garderoba nepretențioasă, dar plină de farmec – au transformat-o într-o figură care denotă loialitate și respect, scrie și publicația britanică Tatler, într-un portret creionat celei percepute azi ca fiind noua bunică a națiunii britanice.

Ceea ce este captivant la relația Regelui și a Reginei este că, în timp, s-a dovedit a fi cea mai adevărată poveste de dragoste din acest basm regal, continuă publicația amintită.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram