Cum s-au simțit Harry și William când au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor

20 noiembrie, 2023

Prințul Harry și Prințul William au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor, și nu le-a fost deloc ușor!

Printul Harry Printul William sicriu Diana jpg

În vârstă de doar 15 și 12 ani, Prințul William și Prințul Harry au mers în spatele sicriului Prințesei Diana alături de bunicul lor, Prințul Philip, tatăl lor, Regele Charles și unchiul lor, Charles Spencer. Cu toții au fost urmați de un cortegiu de reprezentanți ai numeroaselor organizații de caritate în care s-a implicat Prințesa de Wales înainte de moartea sa.

Ambii frați au confirmat, în documentarul „Diana, 7 Days”, realizat de BBC în 2017, că a fost o "decizie de grup" pentru ei să se alăture, Prințul William spunând: "Nu a fost o decizie ușoară și a fost o decizie colectivă a familiei să facă acest lucru".

Charles Spencer a fost împotriva ideii, spunând pentru People și pentru „The Story of Diana” din 2017 că nu credea că "micuțul" Harry ar fi trebuit să facă acest gest. "Eram atât de îngrijorat - ce traumă pentru un micuț să meargă în spatele trupului mamei sale", a spus Charles, fratele Prințesei Diana. "Este pur și simplu îngrozitor. Și, de fapt, am încercat să împiedic să se întâmple asta, ca să fiu sincer".

În cartea sa de memorii din 2023, Spare, Prințul Harry a scris mai multe despre decizia ca ei să meargă în acea zi, dezvăluind că "mai mulți adulți au fost îngroziți" și că "fratele mamei, unchiul Charles, a stârnit iadul. 'Nu poți să-i faci pe acești băieți să meargă în spatele sicriului mamei lor! Este o barbarie'. "

Prințul Harry a dezvăluit apoi că un "plan alternativ" pentru ca Prințul William să meargă singur a fost prezentat înainte de a fi oprit. "Înapoi a venit răspunsul. Trebuie să fie amândoi prinții", a scris el, adăugând că "Nu am vrut ca Willy să treacă printr-o astfel de încercare fără mine. Dacă rolurile ar fi fost inversate, el nu ar fi vrut niciodată să mă lase - ba chiar, nu mi-ar fi permis - să merg singur". "Dar, înainte de a-mi da seama, m-am trezit cu un costum pe mine, cu o cravată neagră și o cămașă albă", și-a amintit Harry în documentarul din 2017.

"Sincer, nu am o părere dacă a fost bine sau rău. Mă bucur că am făcut parte din asta. Privind acum în urmă, mă bucur foarte mult că am făcut parte din asta". Descriind experiența ca pe o "plimbare lungă și singuratică" în același documentar din 2017, Prrințul William a adăugat: "A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată. Dar am fost copleșiți de cât de mulți oameni au venit, a fost pur și simplu incredibil. A existat acel echilibru între datorie și familie și asta a trebuit să facem".

Prințul William a descris, de asemenea, faptul că se ascunde în spatele bretonului său blond, numindu-l "pătura mea de siguranță". 

Prințul Philip și-a susținut nepoții spunându-le, se pare, "Voi merge dacă mergeți și voi". Prințesa Anne și-a amintit, de asemenea, de acest moment într-un interviu pentru ITV după moartea prințului Philip. "Parcă îmi amintesc că au spus că, de fapt, era vorba de: "Dacă tu o vei face, o voi face și eu"", a spus ea. "Așa era el ca bunic... 'Dacă asta este ceea ce vrei să faci și dacă vrei să fiu acolo, voi fi acolo'. "

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg
Charles, Eugenie, Beatrice și Regina, Getty jpg
Prințul Albert Naomi și Claudia GettyImages 535827198 jpg
Harry, Charles, Camilla, Meghan, Foto Getty (2) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (2) jpg
Regina Letizia   profimedia 0824733501 jpg
bluza printesei diana scoasa la licitatie (2) jpg
kate middleton meghan rpintesa diana jpeg
Prințul Louis GettyImages 1452340563 (2) jpg
Prințul William în haină militară, Foto Getty (3) jpg
diana printul charles 2 jpeg
Regele Charles al III lea în  Sandringham, Profimedia jpg
Kate Middleton, Meghan Markle jpg
Printul Andrew si Sarah Ferguson la ITV   Profimedia, Instagram jpg