Cum s-au simțit Harry și William când au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor

20 noiembrie, 2023

Prințul Harry și Prințul William au mers în spatele sicriului Prințesei Diana, mama lor, și nu le-a fost deloc ușor!

Printul Harry Printul William sicriu Diana jpg

În vârstă de doar 15 și 12 ani, Prințul William și Prințul Harry au mers în spatele sicriului Prințesei Diana alături de bunicul lor, Prințul Philip, tatăl lor, Regele Charles și unchiul lor, Charles Spencer. Cu toții au fost urmați de un cortegiu de reprezentanți ai numeroaselor organizații de caritate în care s-a implicat Prințesa de Wales înainte de moartea sa.

Ambii frați au confirmat, în documentarul „Diana, 7 Days”, realizat de BBC în 2017, că a fost o "decizie de grup" pentru ei să se alăture, Prințul William spunând: "Nu a fost o decizie ușoară și a fost o decizie colectivă a familiei să facă acest lucru".

Charles Spencer a fost împotriva ideii, spunând pentru People și pentru „The Story of Diana” din 2017 că nu credea că "micuțul" Harry ar fi trebuit să facă acest gest. "Eram atât de îngrijorat - ce traumă pentru un micuț să meargă în spatele trupului mamei sale", a spus Charles, fratele Prințesei Diana. "Este pur și simplu îngrozitor. Și, de fapt, am încercat să împiedic să se întâmple asta, ca să fiu sincer".

În cartea sa de memorii din 2023, Spare, Prințul Harry a scris mai multe despre decizia ca ei să meargă în acea zi, dezvăluind că "mai mulți adulți au fost îngroziți" și că "fratele mamei, unchiul Charles, a stârnit iadul. 'Nu poți să-i faci pe acești băieți să meargă în spatele sicriului mamei lor! Este o barbarie'. "

Prințul Harry a dezvăluit apoi că un "plan alternativ" pentru ca Prințul William să meargă singur a fost prezentat înainte de a fi oprit. "Înapoi a venit răspunsul. Trebuie să fie amândoi prinții", a scris el, adăugând că "Nu am vrut ca Willy să treacă printr-o astfel de încercare fără mine. Dacă rolurile ar fi fost inversate, el nu ar fi vrut niciodată să mă lase - ba chiar, nu mi-ar fi permis - să merg singur". "Dar, înainte de a-mi da seama, m-am trezit cu un costum pe mine, cu o cravată neagră și o cămașă albă", și-a amintit Harry în documentarul din 2017.

"Sincer, nu am o părere dacă a fost bine sau rău. Mă bucur că am făcut parte din asta. Privind acum în urmă, mă bucur foarte mult că am făcut parte din asta". Descriind experiența ca pe o "plimbare lungă și singuratică" în același documentar din 2017, Prrințul William a adăugat: "A fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am făcut vreodată. Dar am fost copleșiți de cât de mulți oameni au venit, a fost pur și simplu incredibil. A existat acel echilibru între datorie și familie și asta a trebuit să facem".

Prințul William a descris, de asemenea, faptul că se ascunde în spatele bretonului său blond, numindu-l "pătura mea de siguranță". 

Prințul Philip și-a susținut nepoții spunându-le, se pare, "Voi merge dacă mergeți și voi". Prințesa Anne și-a amintit, de asemenea, de acest moment într-un interviu pentru ITV după moartea prințului Philip. "Parcă îmi amintesc că au spus că, de fapt, era vorba de: "Dacă tu o vei face, o voi face și eu"", a spus ea. "Așa era el ca bunic... 'Dacă asta este ceea ce vrei să faci și dacă vrei să fiu acolo, voi fi acolo'. "

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Diana si Dodi Fayed jpg
Printesa Charlotte si Printul Louis jpg
Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (2) jpg
Charles și Camilla în Sandringham, Profimedia (1) jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149991 jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0826008274 jpg
Meghan Markle, Getty (7) jpg
Prințul Harry Dusseldorf (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Regina Camilla (14) jpg
Kate, Camilla și Charles, Profimedia jpg
meghan - harry
Principele Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la ceremonia de 1 Decembrie de la Alba Iulia   Instagram (5) jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg