Cum să ții o ceașcă, cum să stai pe scaun, cât de tandră poți fi în public? Eticheta regală e importantă

24 mai, 2024

Există câteva reguli regale foarte importante, de la care reprezentanții monarhiei britanice nu au voie să se abată. Lucrurile erau încă și mai stricte pe vremea Reginei Elisabeta a II-a.

Kate și Elisabeta, Profimedia (2) jpg

Lucrurile importante de care Regele Charles, Prințul William, Prințesa Kate și alți membri regali trebuie să țină cont atunci când sunt în public.

Kate și William, Profimedia (2) jpg

Nu sunt bătute în cuie, dar sunt chestiuni importante, ce țin de eticheta regală și pe care este bine să le respecte, scrie publicația HELLO!, care dedică multe articole familiilor regale din întreaga lume.

În primul rând, foarte importantă este decența. Nu vei vedea cuplurile excesiv de tandre în public. Expunerea intimă trebuie să fie limitată.

În cazul Prințului și Prințesei de Wales, editorul regal al revistei, Emily Nash, a explicat anterior: „Aproape întotdeauna sunt fotografiați la muncă, trebuie să interacționeze cu oamenii, nici n-ar fi practic să se țină de mână.”

La evenimente lejere, cum ar fi cele sportive, își mai permit câte un pupic și-o îmbrățișare.

Kate și William la meci caritabil de polo, Foto Getty (7) jpg

Când îl salută pe monarh, bărbaților li se cere să se încline, în timp ce femeile fac în mod tradițional o reverență. Gesturile nu trebuie să fie lungi sau exagerate – o înclinare subtilă sau o reverență va fi potrivită.

poza kate reverenta jpg jpeg

Regalii nu au voie să păstreze darurile de la firme, ci doar suveniruri.

Pentru a proteja succesiunea la tron, moștenitorii nu circulă împreună în același avion. Deși nu este obligatoriu, este o regulă recomandată pentru femeile din familia regală să poarte dresuri, chiar și vara.

Kate și William, Profimedia (2) jpg

La un eveniment, membrii își fac apariția în funcție de rang. Cel mai înalt rang sosește ultimul.

În general, membrilor regali le este nerecomandat să accepte să pozeze în selfie-uri. Cumva trebuie să se extragă de la aceste propuneri în public.

Kate și Elisabeta, Profimedia (1) jpg

Printre alte reguli importante se numără următoarele: regalii nu dau autografe, iar când pleacă în străinătate, trebuie să își împacheteze o ținută complet neagră.

Nu trebuie să fie părtinitori în politică, doamnele e foarte important să stea jos pe scaun într-o poziție cât mai rafinată, cu picioarele cât mai strânse.

Diana și Charles, Profimedia jpg

În rarele ocazii când beau ceai în public, cana trebuie ținută de toartă și să folosească doar un singur loc în care-și apropie buzele, pentru nu a păta cana de ruj.

Se folosesc doar două degete când ții cana, iar degetul mic se ține strâns în pumn, nicidecum ridicat!

Camilla bea ceai, GettyImages jpg

Foto: Profimedia & GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia   GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate   Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica   Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb   GettyImages 1747255950 jpg
Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg
Prințesa Beatrice, Foto Getty (1) jpg
kate middleton (4) jpg
Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg
Regele Juan Carlos cu fiicele Infanta Cristina si Infanta Elena si nepotii Juan Valentin Urdangarin, Felipe Juan Froilan si Victoria Federica de Marichalar   GettyImages 2143422506 jpg
Prințul Carl Philip și Sofia ai Suediei profimedia 0882286416 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg