Cum va arăta înmormântarea dorită de Prinţul Philip, soţul reginei, una gândită chiar de el?

9 aprilie, 2021
1 regina8 jpg jpeg

În vârstă de 99 de ani, Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a murit astăzi.

Anunţul a fost făcut la prânz, de către secretariatul reginei, suverana trăind această experienţă traumatică cu puţin timp înainte să-şi sărbătorească ziua de naştere, pe 21 aprilie. Cel cu care a fost căsătorită timp de 73 de ani a decedat în linişte, astăzi, la Castelul Windsor, acolo unde prinţul se recupera după o operaţie la inimă. Din păcate, soţul reginei n-a mai apucat să împlinească 100 de ani pe 10 iunie, anul acesta.

Ei bine, pentru acest trist eveniment, stafful regal şi autorităţile au pregătit un plan denumit Operaţiunea Forth Bridge, după denumirea unui pod între regiunile scoţiene Edinburgh şi Fife. "Forth Bridge is down!" este numele de cod sub care urma să se anunţe moartea prinţului.

4 gettyimages 1616973 jpg jpeg
stanga
dreapta
4 gettyimages 1616973 jpg jpeg
1 regina8 jpg jpeg

Din momentul anunţului oficial al morţii prinţului, Regatul britanic va intra într-o perioadă de doliu naţional, iar steagurile vor fi coborâte în bernă. 

Fiind soţul Reginei, Ducele de Edinburgh are tot dreptul la o înmormântare de stat, însă se spune că acesta a specificat că nu vrea tot acel tam-tam şi că preferă o ceremonie discretă la Capela St George din Windsor, în stil militar, urmată de înmormântarea la Grădinile Frogmore din jurul Castelului Windsor.

Mai mult, se zvoneşte că Philip însuşi s-a implicat în organizarea ceremoniei sale de înmormântare, dorind ca la eveniment să fie prezentă doar familia, apropiaţii şi şefii de state din Commonwealth. Mai mult, fostul secretar al palatului, Dickie Arbiter, susţine că membrii foarte în vârstă ai familiei regale obişnuiesc să participe chiar şi la repetiţiile pentru propria lor înmormântare, cea a Reginei Elisabeta având loc cel puţin o dată pe an.

Cea mai recentă înmormântare de stat a unui membru al familiei regale a fost cea din 9 aprilie 2002, a Reginei-Mame Elisabeta, mama actualei suverane.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prințesa Beatrice de York și soțul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg