Cuplul regal danez Mary și Frederik, o revelație elegantă chiar și în... costum de vânătoare

5 iulie, 2024

Regele Frederik și Regina Mary se declară complet îndrăgostiți de Groenlanda, ținutul care i-a găzduit timp de o săptămână.

Regele Frederik si Regina Mary in Groenlanda   Casa Regala daneza (03) jpg

Groenlanda ocupă un loc special în inima Regelui Frederik, iar călătoriile în această țară l-au ajutat să se pregătească pentru rolul său de rege. Suveranul danez a declarat acest lucru ieri seara, în timpul vizitei cuplului regal în Groenlanda, când a ținut un discurs la un dineu oficial în Nuuk, organizat de Naalakkersuisut, guvernul groenlandez.

„Poate cineva să-și piardă inima pentru un popor și o țară? Da, pot confirma asta. Groenlanda are o semnificație foarte specială pentru familia mea și pentru mine. Regina Maria și cu mine suntem, așadar, incredibil de fericiți să fim aici cu Prințul Vincent Minik și prințesa Josephine Ivalo”, și-a început cu însuflețire discursul Regele Frederik.

„Perioada mea ca rege a început în urmă cu aproape șase luni. Este o sarcină pentru care m-am pregătit cea mai mare parte a vieții mele. O parte din pregătire a avut loc în fiordul din Nuuk. O parte din pregătire a avut loc pe o sanie trasă de câini în Groenlanda de Nord. O parte din pregătire a avut loc atunci când mi-am pierdut inima pentru Groenlanda și pentru groenlandezi", a mai spus suveranul, care a onorat prezența sa în Nuuk cu o ținută tradițională groenlandeză.

La rândul său, Regina Mary și-a adaptat ținuta la temperaturile joase și la specificul acestei țări sub-arctice, purtând o robe-manteau din brocart ecru cu auriu, care îi dădea alura unei Crăiese a Zăpezii.

Vizita actuală în Groenlanda a început sâmbătă și este prima vizită oficială a cuplului regal în această țară. Dar Regele Frederik a fost acolo de mai multe ori, inclusiv când, în calitate de prinț moștenitor, a condus o sanie trasă de câini în timpul unei călătorii cu patrula Sirius în 2000 - Sirius fiind serviciul de patrulare al apărării daneze în nordul și nord-estul Groenlandei. O călătorie care a lăsat o impresie de neșters asupra regelui și care l-a învățat ceva despre capacitatea vânătorilor groenlandezi de a citi natura.

„În timp ce sania noastră era plină cu provizii, vânătorii mergeau după hrană și o obțineau continuu prin vânătoare și culegere. "Norocul lor la vânătoare" - cum i se mai spune - ne-a impresionat pe toți și era, desigur, mai mult simț decât noroc. Capacitatea vânătorilor de a citi natura m-a fascinat și m-a inspirat profund", a mai spus Frederik, care și-a purtat emblemele și decorațiile regale chiar pe o cămașă tipic vânătorească și și-a încheiat discursul cu un toast în limba groenlandeză - Kasuutta.

Turneul cuplului regal a continut cu vizita Reginei Mary la vizita o grădiniță din Nuuk, unde este pus în aplicare programul anti-bullying al Fundației Mary. Ulterior, turul continuă spre extremitatea sudică a Groenlandei, unde cuplul regal va vizita așezările Narsasuaq și Igaliku.

Vizita în Groenlanda se încheie sâmbătă.

FOTO: Casa Regală daneză



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry Prințesa Eugenie Prințesa Beatrice GettyImages 1146890265 jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   Casa Regala belgiana jpg
Infanta Sofia si Printesa Leonor   Casa Majestatii Sale 2 jpg
Alina și Nicolae al României foto Facebook jpg
Regina Sofia a Spaniei in Grecia la expozitia Picasso din Creta   Casa Majestatii Sale Regele (1) jpeg
Prințul Albert foto Facebook jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   profimedia 0881838195 jpg
Printul William   GettyImages 2150312765 jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Kate Middleton  foto   Prtofimedia, Instagram jpg
Principesa Sofia la deschiderea EUROpafest   Casa Majestatii Sale, Daniel Angelescu (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana, Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Diana rochia razbunarii   profimedia 0452551663 jpg
Regele Felipe Letizia Leonor și Sofia GettyImages 2158231472 jpg
Camilla Shand si Andrew Parker Bowles   getty images png
Regele Felipe, Regina Letizia  foto   Profimedia jpg
Margareta a României și Camelia Șucu Principele Radu și Principesa Sofia Facebook jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg