Cuplul regal danez riscă o criză de proporții, similară cu cea a lui Kate și William

14 martie, 2024

Comentatorii regali danezi au lansat un avertisment în ceea ce-i privește pe Regele Frederik și pe Regina Mary.

Regele Frederik și Regina Mary sunt numiți „Kate și Will ai Danemarcei”.
Regele Frederik și Regina Mary sunt numiți „Kate și Will ai Danemarcei”.

Din luna ianuarie, danezii au un nou cuplu regal în persoana Regelui Frederik (55) și a Reginei Mary (52), în urma abdicării Reginei Margrethe (83). Deși perechea regală se află la conducerea statului doar de puțin timp, ea a fost deja supusă mai multor critici publice. Cel mai recent, pentru că Familia Regală și-a luat o vacanță de iarnă, la mai puțin de o lună de la schimbarea tronului și s-a relaxat într-o vilă în Verbier, Elveția, a cărei achiziție a fost ținută „secret de stat”.

Acum, Kim Bach, comentatorul regal danez de la „Ekstra Bladet”, consideră că Familia Regală se îndreaptă într-o direcție greșită. Ce argumente aduce? Ei bine, danezii i-au văzut foarte puțin pe Frederik și Mary de când au devenit cuplul regal al Danemarcei. Inițial, o cină a cabinetului trebuia să aibă loc la Palatul Christian pe 7 martie, dar cina a fost mutată la casa privată a cuplului regal.

„Este imposibil de spus dacă au suferit sau nu o traumă mediatică, dar începe să pară că da. Începem să ne apropiem de situația de la Casei Regale britanice, în care nu vorbești niciodată cu presa și nu comentezi nimic", a declarat Bach în „Ekstra Bladet”, coninsă iind că cuplul regal danez riscă o criză de proporții, similară cu cea prin care trec prietenii lor, Kate și William.

Familia Regală daneză s-a confruntat cu mai multe furtuni în ultimii ani. Printre altele, au fost criticați pentru cooperarea cu producătorul de pantofi Ecco, care a ales să nu retragă compania din Rusia atunci când țara a invadat Ucraina. De asemenea, dezvăluirile șocante despre abuzurile care se petreceau în fosta școală a Prințului moștenitor Christian (de unde a fost și retras!) și imaginile cu Regele Frederik și presupusa sa amantă, Genoveva Casanova, au deteriorat mult imaginea monarhiei în ochii populației.

„A fost un annus horribilis pentru Familia Regală, cu crize precum Ecco, Herlufsholm, Tittel-gate și, cel mai recent, Casanova. Dar dacă ai căzut de pe cal, trebuie să te urci din nou pe el, după cum spune un proverb de-ale noastre. Astfel de crize înseamnă că Frederik și Mary nu se urcă din nou pe cal...”

În toamna anului 2023, Lene Balleby, șefa de comunicare a Familiei Regale, a declarat că danezii se pot aștepta la o abordare mai închisă decât cea de pe timpul Reginei Margrethe, cu toate că Frederik și Mary păreau mai moderni. „Nu vreau deloc o acoperire sacadată a Familiei Regale. Poate că am devenit prea accesibili. Poate că ar trebui să ne retragem puțin. Este important ca monarhia și membrii Familiei Regale să nu fie epuizați într-un flux nesfârșit de atenție.”

Comentatorul Kim regal Bach, pe de altă parte, consideră că tocmai aceasta abordare este greșită, că este o strategie proastă din partea Palatului danez. „Modul în care Familia Regală britanică a gestionat editarea fotografiilor Prințesei Kate ne amintește cât de prost poate merge o strategie închisă", a mai spus Bach, amintind că Familia Regală britanică este cunoscută pentru faptul că este ermetică și are următoarea regulă pentru presă: „Niciodată să nu te plângi, niciodată să nu dai explicații".

FOTO: Profimedia, Getty Images, De Danske Kongehus



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Marocului Foto Instagram jpg
Printul Harry   profimedia 0871259953 jpg
Prințul Archie 5 ani Foto colaj jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg