Curiosul caz al Emirului din Qatar: are 24 de copii și e însurat cu două verișoare primare

29 noiembrie, 2022

Familia regală din Qatar, țara în care se desfășoară cupa mondială de fotbal, are niște legături de familie foarte îndoielnice. În sensul că bărbații care au condus și încă conduc acest emirat obișnuiesc să se însoare cu verișoarele lor, chiar și cu cele primare. Motivația? O uniune cât se poate de pură între membrii familiei conducătoare Thani, pentru a păstra sângele nealterat.

profimedia 0088036669 jpg

Cel mai... interesant caz este cel al fostului emir, Hamad bin Khalifa, care a ocupat scaunul regal în Qatar până în 2013. Ei bine, dintre acesta are trei soții, cea mai cunoscută este fashionista Moza, în vârstă de 63 de ani, preferata lui dintre toate consoartele și mama a șapte dintre cei 24 de copii ai lui Hamad bin Khalifa. Da, 24...

Această Moza este a doua soție a fostului emir, prima fiind chiar verișoara lui primară, cu care acesta a avut opt copii... sănătoși, după câte se pare. După Moza, însă, ce să vezi? Hamad bin Khalifa a pus ochii pe altă verișoară, tot primară, care i-a mai turnat încă nouă copii. Probabil că legăturile de rudenie ale fostului emir cu soțiile nr.1 și nr.3 sunt pur și simplu calcule dinastice, pentru a păstrat nealterat sângele Casei Thani. 

Obiceiul de a se însura cu verișoare a fost preluat și de actualul emir din Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani. 

La fel ca tatăl său, Tamim bin Hamad Al Thani s-a căsătorit mai întâi cu o verișoară (foto jos), pentru ca viitorul prinț moștenitor al Qatarului să fie produsul unei uniuni pure între doi membri ai familiei conducătoare.

emirul qatarului profimedia 0692071283 jpg

Această verișoară, pe numele ei Jawaher bint Hamad bin Suhaim Al Thani, i-a dăruit patru copii, două fete și doi băieți. Dar pentru că legea islamică permite poligamia, Tamim s-a mai căsătorit, apoi, cu o altă femeie, de data aceasta fără ca ea să-i fie rudă. Sheikha Al-Anood bint Mana Al Hajri i-a născut trei fete și doi băieți. După aceasta, a urmat Noura bint Hatal Al Dossari, în 2014, cu care actualul emir a avut alți patru copii. Până acum, am numărat 13 moștenitori ai tânărului emir din Qatar, dar mai e timp...

Dintre aceste trei soții, la nivel politic, doar Sheikha Jawaher, verișoara, își asumă rolul de primă doamnă, fiind singura care l-a însoțit pe emirul din Qatar în călătorii oficiale.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg