De când a crescut, ieșirile nocturne ale Prințesei Leonor dau bătăi de cap Palatului

5 aprilie, 2024

Regele Felipe al VI-lea și-a sfătuit fiica să fie mai precaută cu ieșirile la ore târzii cu prietenii.

Leonor jpg

Prințesa Leonor de Borbón se simte liberă. De când a intrat la Academia Militară Generală, pe 17 august 2023, s-a obișnuit cu un nou stil de viață, în care predomină pregătirea militară și protocolul care o înconjoară, dar are și timp liber fără controlul părinților, lucru pe care moștenitoarea tronului spaniol îl exploatează la maximum.

În calitate de părinți, Regele Felipe și Regina Letizia sunt mândri să știe că Prințesa de Asturias dobândește, în educația sa, o disciplină care îi va fi foarte utilă pentru viitorul ei ca viitoare Regină a Spaniei. Însă, în ceea ce privește viața sa privată, îngrijorările au cresc de la o zi la alta. Ca de exemplu, cele legate de momentele asupra cărora nu au niciun control, cum ar fi ieșirile nocturne ale fiicei lor în Zaragoza cu colegii ei de școală.

Potrivit unei surse citate de „Monarquía Confidencial”, Felipe al VI-lea a avertizat-o pe fiica sa să fie mai prudentă în timpul liber. Regele vrea să evite, cu orice preț, ca ieșirile cu prietenii să transmită o imagine negativă a lui Leonor.

„Este o tânără de 18 ani care este foarte conștientă de datoria pe care o va avea în viitor, dar să nu uităm că este o persoană ca și restul muritorilor de rând și că are dreptul să se distreze", mărturisesc surse cu acces la Palatul Zarzuela. Acest avertisment nu a dus la o ceartă între tată și fiică. „Toți părinții își doresc ce este mai bun pentru copiii lor; la fel și regii și reginele", adaugă sursele.

În acest sens, Palatul nu a apreciat ultimele imagini cu Leonor petrecând, care au ajuns în presă prin intermediul unui videoclip viral pe o rețea de socializare. Ba chiar acest episod l-a pus în gardă pe Regele Felipe, care a dispus sporirea pazei. „A fost studiat un plan de securitate mai strict, cu scopul de a proteja cât mai mult posibil intimitatea lui Leonor, deși acesta nu presupune o creștere a numărului de gărzi de corp", spun sursele citate.

Prințesa de Asturias are o echipă de securitate formată din patru gărzi de corp. La petrecerea cu pricina, aceștia au încercat să se asigure și că nu este filmată sau fotografiată, lucru care este adesea imposibil de controlat.

Cu o altă ocazie, o situație mai incomodă a apărut deja, când, în ianuarie anul trecut, Leonor a mers la o altă discotecă din Zaragoza. Precauțiile luate de echipa de securitate au provocat un oarecare disconfort în rândul tinerilor, dar mai ales în rândul domnișoarelor, care au fost întâmpinate la intrarea în toalete de membri ai echipei de securitate de la Zarzuela, care le-au cerut să arate ce au în genți.

FOTO: Casa Regală, Profimedia, Getty Images, EPA EFERecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în Nigeria profimedia 0871671544 jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
Kate și William, Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Frederik și Mary, Profimedia jpg
Hugh Grosvenor Foto Profimedia jpg
Volodimir Zelenski cu Regina Letizia si Regele Felipe la Madrid   Casa Majestatii Sale 1 (2) jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Printul Hashem, fiul cel mic al Reginei Rania si al Regelui Abdullah al II lea al Iordaniei   Casa Regala iordaniana (2) jpg
Printesa Diana   Getty Images jpg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle  foto   Shutterstock jpg
Andreea Casiraghi, Tatiana Santo Domingo, Printesa Alexandra de Hanover, Ben Sylvester Strautmann   profimedia 0876339106 jpg
Prințul Albert și Prințesa Charlene profimedia 0876767336 jpg
Familia regală daneză, Profimedia jpg
Charlene și Albert la Grand Prix, Profimedia (1) jpg