De ce a fost aventura Prințesei Anne cu soțul Camillei sortită eșecului din start? Pătratul amoros regal

23 iulie, 2024

Relațiile de la Palat au fost întotdeauna picante și au exasperat-o pe răposa Regină Elisabeta, definiția corectitudinii și a loialității.

Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg

Știm cu toții indignarea universală creată când infidelitatea lui Charles a devenit certitudine, însă nu mulți cunosc culisele unei legături la fel de ilicite. Că nu a fost vorba doar de trio-ul amoros Charles, Camilla, Andrew, ci mai degrabă, de un pătrat! Căci Prințesa Anne a trăit o pasiune alături de fostul soț al Camillei, Andrew Parker - Bowles.

Camilla și Andrew Parker Bowles au fost căsătoriți din 1973 până în 1995, timp în care au locuit la Middlewick House, o casă în stil georgian din Wiltshire și au avut doi copii: pe Tom Parker Bowles, azi scriitor culinar și fin al Regelui Charles, și Laura Lopes, curator de artă.

De asemenea, au împreună cinci nepoți: Lola și Freddy Parker Bowles, și Eliza, Louis și Gus Lopes. Freddy, Louis și Gus au fost printre cei opt paji de onoare la Încoronare.

Andrew Parker Bowles, un ofițer al armatei britanice care avea să ajungă la rangul de brigadier, a cunoscut-o pe Camilla la sfârșitul anilor ’60, deși cuplul și-a anunțat logodna abia în 1973. Pe 4 iulie 1943, Andrew și Camilla s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii romano-catolice, urmată de o recepție la Palatul St. James. Poziția cuplului ca membru al Familiei Regale s-a reflectat în lista invitaților din ziua nunții lor, la care au participat Regina Mamă, Prințesa Margaret și Prințesa Anne. Nunta a fost evocată și în sezonul 3 al serialului „The Crown” de pe Netlflix.

Al patrulea sezon The Crown a abordat și relația Anne - Andrew, spun experții regali, mai romanțată decât a fost în realitate.

În episodul 9, „Imbroglio”, Anne răspunde întrebărilor curioase ale familiei sale despre pătratul amoros în care erau implicați ea, Andrew, Camilla și Charles. Prințesa regală a admis că a fost ... o distracție. După cum se arată în The Crown, Andrew și Anne au început relația cam în același timp în care Camilla și Charles s-au întâlnit pentru prima dată la începutul anilor 1970.

Dar nu așa s-a întâmplat 100%. Creatorul The Crown Peter Morgan este faimos pentru specularea anumitor momente, pentru a fi mai savuroase decât au fost real. E nevoie în acest caz de o separare între faptele regale și ficțiune.

Sally Bedell Smith, autoarea cărții Prințul Charles: Pasiunile și paradoxurile unei vieți improbabile, a vorbit cu ELLE.com despre ceea ce sa întâmplat cu adevărat între Anne și Andrew în urmă cu aproape cinci decenii.

Aparent, prima întâlnire a fost înainte ca Anne să facă 20 de ani. Peste ani, s-au reîntâlnit și au căzut pradă unei pasiuni vremelnice, căci nici dacă voiau, nu puteau fi mai mult, întrucât Andrew este catolic, lucru nepermis în familia regală. Chiar și Meghan a fost botezată în Biserica Anglicană, înainte de a se mărita cu Prințul Harry.

Ce a rămas însă după pasiune este o prietenie solidă. Anne și Andrew se întâlnesc și acum la evenimente și sunt legați de o prietenie sinceră.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg