De ce avea bubiţe roşii pe faţă micul prinţ? Nu e motiv de îngrijorare!

24 aprilie, 2018
bebelusul regal gettyimages 950431646 jpg jpeg

La ieşirea din spital, şi totodată prima apariţie publică, bebeluşul regal prezenta urme de roşeaţă pe faţă. Un detaliu alarmant pentru simpatizanţii regali, dat fiind faptul că George şi Charlotte n-au prezentat aceste semne după naştere.

foto: Getty Images

Bebeluşul nr. 3 a venit pe lume, ieri.

Ei bine, specialiştii în medicina neonatală spun că roşeaţa ori punctele roşii prezente pe faţa nou-născutului nu sunt un motiv de alarmă. Şi că, într-adevăr, mulţi bebeluşi au diverse erupţii pe faţă, mai ales dacă vorbim despre unul care de-abia a făcut contact cu lumea, aşa cum s-a întâmplat în cazul mezinului Ducilor de Cambridge.

Totuşi, roşeaţa ori petele roşii de pe faţa bebeluşilor pot avea motive diverse. Unii bebeluşi prezintă aceste semne atunci când intră în contact cu diverse produse (suzetă, biberon, creme, etc.) şi dezvoltă aşa-zisa ”dermatita alergică/iritantă de contact”. Aceasta se vindecă foarte repede dacă e tratată corespunzător.

Prezenta roşeaţă.

Mai există şi acneea neonatală, care apare la peste 40% din bebeluşi. Aceasta se manifestă, însă, din săptămâna a doua sau a treia de viaţă şi persistă până în luna a şasea. În orice caz, bebeluşul nr. 3 al Ducilor de Cambridge, cu siguranţă, nu suferă de această afecţiune.

image

Cel mai probabil, mezinul familiei prezintă acea roşeaţă inofensivă, întâlnită frecvent la nou-născuţi, care dispare, pur şi simplu, la câteva ore de la naştere.Recente pe Ok! Magazine

duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg
Letizia și Felipe în vacanță (2) jpg
Prinţesa Martha Louise a Norvegiei s-a logodit cu şamanul american Durek Verrett foto instagram
kate middleton profimedia 0711051438 jpg
Charlotte și Will PNG