De ce boală suferă Regele Charles? Degetele umflate și roșii, simptome îngrijorătoare?

12 septembrie, 2022

Numeroși admiratori regali au observat că noul Rege Charles, în vârstă de 73 de ani, are degetele de la mâini îngrijorător de umflate, bașca roșii.

charles profimedia 0721725808 jpg

Acest lucru este vizibil de ani buni în cazul lui Charles, monarhul însuși numindu-le în glumă „degete-cârnați” în 2012, în timpul unui turneu al său în Australia.

Un medic britanic citat de Daily Star a explicat că numeroase afecțiuni ar putea fi responsabile pentru acest aspect al degetelor, una dintre cele mai comune fiind retenția de apă: „Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă”.

Regele Charles a fost fotografiat de multe ori cu mâinile și picioarele umflate în mod vizibil, mai ales după perioade lungi de zbor sau călătorii în țări cu climă foarte caldă.

Un alt potențial motiv pentru „degetele-cârnați” este artrita, o boală care afectează persoanele în vârstă. „Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne”, mai spune doctorul citat de Daily Star.

Alte cauze pentru degetele umflate de la mâini ar putea fi o dietă bogată în sare sau un tratament cu medicamente specifice, cum ar fi cele pentru hipertensiune arterială.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
meghan markle 1 jpg
mei jpg
Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
william84 jpg
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg