De ce Christian al Danemarcei este cel mai râvnit prinț burlac din Europa?

30 aprilie, 2024

De când tatăl său, Frederik X, a urcat pe tron, Prințul moștenitor danez a fost unul dintre cei mai căutați burlaci din Europa. 

Regina Margrethe a dat un pas în spate pentru succesorii săi, nepotul Christian și fiul Frederik.
Regina Margrethe a dat un pas în spate pentru succesorii săi, nepotul Christian și fiul Frederik.

Pe 14 ianuarie anul acesta, Prințul Christian al Danemarcei a intrat pe deplin în lumina reflectoarelor. În timp ce tatăl său, Frederik al X-lea, a fost proclamat rege în urma abdicării mamei sale, Regina Margrethe a II-a, fiul său cel mare a devenit prinț moștenitor. Un rol nou pentru tânărul care a împlinit 18 ani toamna trecută.

În timp ce tatăl său emoționat nu se putea abține să nu verse o lacrimă, fiul său pare mult mai relaxat. Zâmbind în costumul său bleumarin cu cămașa albă, el a salutat cu bucurie mulțimea numeroasă și și-a tachinat surorile, Isabella și Joséphine, precum și pe fratele său mai mic, Vincent, la balconul castelului Christiansborg. Iar jos, nenumărate tinere daneze au mers în speranța că îi vor atrage atenția.

Multe tinere sunt fermecate de chipeșul prinț moștenitor, după cum subliniază „Daily Mail”, tânărul fiind „considerat singurul burlac regal care se bucură de acest statut prestigios în întreaga Europă, ceea ce înseamnă că a devenit un adevărat îndrăgit al înaltei societăți". Ceea ce le-a determinat pe unele tinere femei să devină foarte creative....

Este greu să nu ne amintim de misterioasa „Cenușăreasă” care a făcut atâta vâlvă la petrecerea de 18 ani a Prințului Christian, din toamnă. La Castelul Christiansborg, un pantof strălucitor cu toc stiletto fusese uitat... sau mai degrabă lăsat în mod deliberat în urmă... O vânătoare de comori a fost lansată pentru a găsi misteriosul proprietar și pentru a rezolva acest basm al zilelor noastre. „Nu că aș crede că mă voi căsători cu el, dar speram că cineva o va găsi amuzantă", a declarat Anne-Sofie Tørnsø Olesen, tânăra care a fost în cele din urmă demascată.

Încă de la o vârstă fragedă, primul fiu al Reginei Mary și al Regelui Frederik al Danemarcei a captivat mulțimile cu zâmbetul său și cu abilitățile sale umane. După ce a frecventat Tranegårdskolen, o școală secundară din Gentofte, la nord de Copenhaga, Prințul Christian și-a continuat studiile la Herlufsholm Gymnasium, un internat din Næstved, un orășel situat la aproximativ 90 km sud-vest de Copenhaga. El urmează cursurile în regim de internat. O școală foarte apreciată, frecventată deja de verii săi, Nikolai și Felix de Montpezat, primii fii ai Prințului Joachim. Cel mai mare dintre cei patru frați, Prințul Christian a fost adesea foarte grijuliu în public cu surorile sale Isabella și Joséphine și cu fratele său mai mic, Vincent.

Atunci când își face apariția alături de ei, afișează în mod regulat o frumoasă complicitate. În luna mai, cvartetul s-a bucurat să alerge împreună la Royal Run din Copenhaga.

Tânăr cu un temperament bun, se zvonește că cel mai râvnit prinț burlac din Europa a moștenit gustul pentru petreceri al tatălui său, Frederik. În timpul unei excursii la Val Thorens cu prietenii de la internatul său din 2022, a fost văzut stropindu-și colegii cu șampanie. Nimic care să îngrijoreze deocamdată Casa Regală. Dar tânărul a trebuit să fie precaut să nu atragă atenția.

După cum a dezvăluit Ekstra Bladet pe 16 aprilie, prințul moștenitor a fost văzut într-o discotecă, la o petrecere organizată de grupul TooManyLeftHands, un duo de DJ danezi, la Forum din Copenhaga, o sală mare cu o capacitate de aproape 10.000 de persoane, vizibil beat, dansând și sărutând o tânără blondă.

Timp de câteva săptămâni, o relație amoroasă între el și Prințesa Maria Chiara de Bourbon Două Sicilii a pus pe jar presa și curțile din Europa. Zvonurile din jurul tinerilor membri ai familiei regale au început cu o fotografie făcută în timpul Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco. În ea, prințesa apare foarte apropiată de Prințul Christian, cu mâna ei odihnindu-se tandru pe umărul moștenitorului tronului danez. Zvonurile din ce în ce mai insistente au forțat-o pe frumoasa italiancă să iasă la rampă și să nege orice posibilă logodnă. „Prințul Christian și cu mine avem o prietenie strânsă", a insistat ea. 

FOTO: Profimedia, Getty Images, Casa Regală danezăRecente pe Ok! Magazine

charles - harry- camilla-kate
Prințul Harry, Kate Middleton și Regele Charles foto  GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla, Printesa Kate si Printul William la Trooping the Colours  Kensington Royal jpg
Kate Middleton și Prințesa Diana foto  GettyImages jpg
Camille Gottlieb și Alexandre Grimaldi, Profimedia (2) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Academia Regală de Artă Dramatică, GettyImages (4) jpg
Doria Ragland și Prințul Harry foto  Shutterstock jpg
Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer  Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S  D) jpg
Regina Letizia sporty chic  profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco  Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia  profimedia 0877057103 jpg