De ce era liber locul din faţa Reginei Elisabeta la nunta Prinţului Harry şi-a lui Meghan Markle?

21 mai, 2018
Prince Harry Marries Ms  Meghan Markle   Windsor Castle jpeg

Nunta regală, care a avut loc sâmbătă, la Castelul Windsor, a fost analizată în detaliu de specialiştii în etichetă. Un amănunt care a stârnit controverse şi interesul tuturor a fost scaunul liber din faţa Reginei Elisabeta a II-a. Mulţi au speculat că acela ar fi fost tributul mirilor pentru regretata prinţesă Diana. Ei bine, în realitate, lucrurile stau uşor diferit.

foto: GettyImages

În faţa Reginei Elisabeta s-a păstrat un loc liber

Dintre toate feţele faimoase prezente la nunta Prinţului Harry a lipsit cea mai importantă: cea a mamei mirilor, care a plecat din noi, în urma unui tragic accident rutier, în 1997. Mulţi au speculat, aşadar, că locul liber, din faţa reginei Elisabeta, la nunta Prinţului Harry ar fi fost destinat Prinţesei Diana. Ei bine, această ipoteză este una eronată, alta fiind explicaţia pentru acel loc liber.

Adevărul este că acel loc liber în faţa Reginei Elisabeta nu era destinat nimănui. Şi asta pentru că nimeni nu are voie să stea în faţa Majestăţii Sale Regina Marii Britanii. Cum aceasta a preferat să stea în rândul doi, alături de soţul ei, Prinţul Philip, locul din faţa ei a fost lăsat liber. ”Locul din faţa reginei Elisabeta este mereu lăsat liber, după cum a precizat Palatul Buckingham. Ea trebuie să fie văzută. Iar locul pe care l-a ocupat azi este, chipurile, locul ei favorit.”, a putut fi auzită o jurnalistă, care comenta pe maginea ceremoniei religioase.

Nimeni nu are voie să stea în faţa reginei

Cât despre tribut adus Dianei, mirii Meghan şi Harry au avut grijă, într-adevăr, să o comemoreze în ziua cea mare. Trandafirii albi, de exemplu, prezenţi atât în aranjamentele florale, cât şi-n buchetul miresei, au fost aleşi cu gândul la Prinţesa Diana, aceştia fiind florile ei favorite. Chiar şi inelul cu smarald şi aquamarin, purtat de Meghan, la recepţia de după ceremonia religioasă, a fost ales din colecţia de bijuterii a Prinţesei Diana.

Inelul aparţine regretatei prinţese DianaRecente pe Ok! Magazine

Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg