De ce era liber locul din fața Reginei Elisabeta la nunta Prințului Harry și-a lui Meghan Markle?

Nunta regală, care a avut loc sâmbătă, la Castelul Windsor, a fost analizată în detaliu de specialiștii în etichetă. Un amănunt care a stârnit controverse și interesul tuturor a fost scaunul liber din fața Reginei Elisabeta a II-a. Mulți au speculat că acela ar fi fost tributul mirilor pentru regretata prințesă Diana. Ei bine, în realitate, lucrurile stau ușor diferit.

foto: GettyImages

În fața Reginei Elisabeta s-a păstrat un loc liber

Dintre toate fețele faimoase prezente la nunta Prințului Harry a lipsit cea mai importantă: cea a mamei mirilor, care a plecat din noi, în urma unui tragic accident rutier, în 1997. Mulți au speculat, așadar, că locul liber, din fața reginei Elisabeta, la nunta Prințului Harry ar fi fost destinat Prințesei Diana. Ei bine, această ipoteză este una eronată, alta fiind explicația pentru acel loc liber.

Adevărul este că acel loc liber în fața Reginei Elisabeta nu era destinat nimănui. Și asta pentru că nimeni nu are voie să stea în fața Majestății Sale Regina Marii Britanii. Cum aceasta a preferat să stea în rândul doi, alături de soțul ei, Prințul Philip, locul din fața ei a fost lăsat liber. ”Locul din fața reginei Elisabeta este mereu lăsat liber, după cum a precizat Palatul Buckingham. Ea trebuie să fie văzută. Iar locul pe care l-a ocupat azi este, chipurile, locul ei favorit.”, a putut fi auzită o jurnalistă, care comenta pe maginea ceremoniei religioase.

Nimeni nu are voie să stea în fața reginei

Cât despre tribut adus Dianei, mirii Meghan și Harry au avut grijă, într-adevăr, să o comemoreze în ziua cea mare. Trandafirii albi, de exemplu, prezenți atât în aranjamentele florale, cât și-n buchetul miresei, au fost aleși cu gândul la Prințesa Diana, aceștia fiind florile ei favorite. Chiar și inelul cu smarald și aquamarin, purtat de Meghan, la recepția de după ceremonia religioasă, a fost ales din colecția de bijuterii a Prințesei Diana.

Inelul aparține regretatei prințese Diana
Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA