De ce familia regală nu a vrut ca Elton John să cânte la înmormântarea Prinţesei Diana. Cine a făcut ca acest lucru să se întâmple

31 decembrie, 2021
4 diana8 jpg jpeg

Există ceva mult  „prea sentimental” la o înmormântare? Aparent, familia regală aşa crede.

Potrivit documentelor, familia regală nu şi-a dorit ca Elton John să cânte la  înmormântarea Prinţesei Diana, susţinând că melodia pe care artistul a ales-o este mult „prea sentimentală”.

Ca prieten apropiat al regretatei prinţese, John a modificat cântecul “Candle in the Wind” pentru înmormântarea din 1997. Compozitorul şi textierul Bernie Taupin a rescris prima linie a piesei, adresată iniţial lui Marilyn Monroe. El a schimbat „Adio, Norma Jean!”, numele real al lui Monroe, în „Adio,  trandafirul Angliei!”.

stanga
dreapta
1 diana2 jpg jpeg
2 diana3 jpg jpeg
4 diana8 jpg jpeg

La Westminster Abbey, locul unde a avut loc ceremonia, aştepta şi un saxofonist, în cazul în care spectacolul lui John ar fi fost anulat. Decanul de atunci al Westminster Abbey,. Dr. Wesley Carr, a făcut un apel la familia regală, spunând că ar fi un lucru generos pentru milioanele de oameni care se simt îndoliaţi ca acest tribut să îi fie adus Dianei.

 „Orice lucru clasic sau coral” ar fi considerat „nepotrivit”, dar cântecele lui sunt „puternice”. Să fii sentimental nu este un lucru lucru rău, având în vedere starea de spirit. Este cultură populară în cea mai bună formă”, a scris el despre muzica lui John.

Diana avea 36 de ani când şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină, la Paris, în timp ce era urmărită de paparazzii. Iubitul ei, egipteanul Dodi Fayed, şi şoferul lor, Henri Paul,  au sfârşit în acelaşi accident.

Elton John  este căsătorit în prezent cu David Furnis. Artistul recunoaşte că Furnish nu numai că i-a salvat viaţa emoţională, ci şi pe cea financiară. De aceea, spune în glumă că soţul său este Yoko Ono, pentru că joacă rolul de manager pentru afacerile lui. „Aveam atât de mulţi oameni în jurul meu care câştigau sume mari de bani, dar nu făceau nimic pentru asta”.

Cuplul şi-a întâmpinat primul copil, pe Zachary Jackson Levon Furnish-John, născut dintr-o mamă surogat, în 2010. Al doilea fiu al lor, Elijah Joseph Daniel Furnish-John, s-a născut în 2013 şi are aceeaşi mamă.