De ce n-au fost niciodată afectuoși, în public, Regina Elisabeta și soțul său?

Citeste tot despre:

,

Mariajul lor datează încă de acum șapte decade și-ntotdeauna a dat impresia că este unul fericit. Totuși, Regina Elisabeta și Prințul Philip au arătat, rar, afecțiune unul față de altul în public. De ce se întâmplă așa?

Nu fac niciodată, în public, gesturi tandre unul față de altul

În cei 70 de ani de când sunt căsătoriți au fost văzuți foarte rar îmbrățișându-se sau sărutându-se, în timp ce alți monarhi, de exemplu, nu se sfiesc să se țină de mână sau chiar să se sărute în timpul unor apariții oficiale.

Ne amintim, de exemplu, de un sărut pe obraz dăruit de Prințul Philip soției sale în 1999, pe când sărbătoreau trecerea într-un nou an la Millennium Dome, în Greenwich. Un alt moment afectuos între cei doi a fost surprins pe când Regina Elisabeta se pregătea să plece în Ottawa, în 1982. De atunci, însă, fotografii au mai reușit de foarte puține ori să surprindă în imagini astfel de cadre cu monarhul britanic. De ce așa?

Ei bine, în primul rând e important de precizat că nu există nicio cutumă sau regulă care să interzică astfel de comportament în rândul capetelor regale. Da, regina – oricare ar fi ea – are voie să-i arate afecțiune soțului ei și viceversa.

1954.

Curios este, însă, că – în cazul Reginei Elisabeta – este vorba despre o alegere personală. Da, Regina Marii Britanii a fost dintotdeauna foarte discretă în spațiul public, motiv pentru care nu s-a afișat niciodată în astfel de ipostaze, pe care le-a catalogat ”neprofesionale”. O decizie perfect înțeleasă de soțul ei, Prințul Philip.

1969, la investirea Prințului Charles în Prinț de Wales

Amintim că Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip pe când avea doar 13 ani. Câțiva ani mai târziu, mai precis în 1947, cei doi s-au logodit în mod oficial. În același an, Prințul Philip o ducea spre altar pe cea care urma să devină Regina Marii Britanii.

1978

foto: getty images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA