De ce n-o au spaniolii la inimă pe Regina Letizia? O ceartă publică cu soacra ei a discreditat-o

8 noiembrie, 2022

Regina Letizia este asociată nu doar cu acele ținute superbe etalate la evenimentele publice. Soția Regelui Felipe va rămâne mereu în memoria concetățenilor spanioli legată de un episod public rușinos, și anume un conflict cu soacra ei, fosta Regină Sofia, care a avut loc în văzul lumii, de Paștele din 2018.

Regina Letizia și familia ei GettyImages 1437343067 jpg

Episodul a avut loc în aprilie 2018, chiar în cadrul Catedralei din Palma de Mallorca. După slujba religioasă de Paște, o Letizia furioasă și ruptă de orice protocol regal s-a postat în fața fotografilor pentru a o opri pe soacra ei să se fotografieze împreună cu nepoatele ei, Leonor și Sofia. Mama Regelui Felipe a insistat să facă acele poze, dar Regina Letizia și-a impus, până la urmă, voința: nicio fotografie cu fetele ei!

Potrivit unor jurnaliști spanioli, în urma acestui incident, fostul Rege Juan Carlos și-a încurajat fiul să divorțeze de Letizia, acuzând-o că face casa regală de rușine cu ieșirea ei nedemnă.

sofia letizia jpg jpeg

Incidentul a făcut ocolul lumii, iar popularitatea Letiziei a atins treapta cea mai de jos. Imediat după acest moment, s-a lăsat cu huiduieli publice atunci când Regina Letizia apărea singură la vreo acțiune regală. A fost înțeleasă greșit? După cum aveau să spună rudele ei, intenția Letiziei era să-și protejeze fiicele de expunerea excesivă în mass-media. O bună prietenă a reginei, pe numele ei Sagrario Ruiz de Apodaca, a declarat următoarele într-un documentar: „A uitat unde era și cine era. S-a înșelat, dar cred că reacția [presei] a fost exagerată. A fost o scenă neplăcută, dar este adevărat că, după acest eveniment, linșajul la care a fost supusă Letizia, cantitatea de cerneală folosită în ziare pentru a scrie despre asta, peste tot în știri... Cred că a fost exagerat.”

Tensiunea dintre cele două regine pare să facă parte, astăzi, din trecut, luându-i locul reconcilierea. O dovedesc fotografiile cu nora și soacra mergând braț la braț pe străzile din Palma de Mallorca, în vacanța de vară de anul acesta a familiei regale spaniole. Și o mai dovedesc și toate acele omagii pe care i le aduce Regina Letizia soacrei sale prin vestimentația sa: de multe ori, soția Regelui Felipe împrumută bijuterii de la aceasta sau îi poartă chiar și rochiile vintage.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg