De ce n-o au spaniolii la inimă pe Regina Letizia? O ceartă publică cu soacra ei a discreditat-o

8 noiembrie, 2022

Regina Letizia este asociată nu doar cu acele ținute superbe etalate la evenimentele publice. Soția Regelui Felipe va rămâne mereu în memoria concetățenilor spanioli legată de un episod public rușinos, și anume un conflict cu soacra ei, fosta Regină Sofia, care a avut loc în văzul lumii, de Paștele din 2018.

Regina Letizia și familia ei GettyImages 1437343067 jpg

Episodul a avut loc în aprilie 2018, chiar în cadrul Catedralei din Palma de Mallorca. După slujba religioasă de Paște, o Letizia furioasă și ruptă de orice protocol regal s-a postat în fața fotografilor pentru a o opri pe soacra ei să se fotografieze împreună cu nepoatele ei, Leonor și Sofia. Mama Regelui Felipe a insistat să facă acele poze, dar Regina Letizia și-a impus, până la urmă, voința: nicio fotografie cu fetele ei!

Potrivit unor jurnaliști spanioli, în urma acestui incident, fostul Rege Juan Carlos și-a încurajat fiul să divorțeze de Letizia, acuzând-o că face casa regală de rușine cu ieșirea ei nedemnă.

sofia letizia jpg jpeg

Incidentul a făcut ocolul lumii, iar popularitatea Letiziei a atins treapta cea mai de jos. Imediat după acest moment, s-a lăsat cu huiduieli publice atunci când Regina Letizia apărea singură la vreo acțiune regală. A fost înțeleasă greșit? După cum aveau să spună rudele ei, intenția Letiziei era să-și protejeze fiicele de expunerea excesivă în mass-media. O bună prietenă a reginei, pe numele ei Sagrario Ruiz de Apodaca, a declarat următoarele într-un documentar: „A uitat unde era și cine era. S-a înșelat, dar cred că reacția [presei] a fost exagerată. A fost o scenă neplăcută, dar este adevărat că, după acest eveniment, linșajul la care a fost supusă Letizia, cantitatea de cerneală folosită în ziare pentru a scrie despre asta, peste tot în știri... Cred că a fost exagerat.”

Tensiunea dintre cele două regine pare să facă parte, astăzi, din trecut, luându-i locul reconcilierea. O dovedesc fotografiile cu nora și soacra mergând braț la braț pe străzile din Palma de Mallorca, în vacanța de vară de anul acesta a familiei regale spaniole. Și o mai dovedesc și toate acele omagii pe care i le aduce Regina Letizia soacrei sale prin vestimentația sa: de multe ori, soția Regelui Felipe împrumută bijuterii de la aceasta sau îi poartă chiar și rochiile vintage.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințul William și Prințesa Kate Middleton (5) jpg
Familia Regala dezbinata la 5 ani de la moartea Regelui Mihai jpg
Contesa de Wessex, Getty (1) jpg
harry si meghan
Lady Susan Hussey  profimedia 0742168522 jpg
Printesa mostenitoare Catarina Amalia a Olandei  RVD Koninklijk Huis si Regele Willem Alexander (2) jpg
harry si meghan profimedia 0742538807 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (1) jpg
harry meghan
kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg