De ce nou-născutul Prințesei Eugenie nu a primit titlu regal, precum copiii Prințului Harry?

7 iunie, 2023

Ernest George Ronnie Brooksbank este al doilea copil al Prințesei Eugenie. Cu toate acestea, micuțul venit pe lume pe 30 mai 2023 nu este prinț, așa cum este copilul Prințului Harry, de exemplu.

Prințul Harry cu verișoarele sale, Eugenie și Beatrice
Prințul Harry cu verișoarele sale, Eugenie și Beatrice

Băiețelul născut la puțin timp după încoronarea Regelui Charles al III-lea shimbă succesiunea la Tron, trecând astfel, pe locul al 13-lea.

Părinții încântați, Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, au dat vestea cea mare în online, distribuind inclusiv și primele imagini cu adorabilul micuț.

Deși cel mai nou membru al familiei regale britanice este deja extrem de prețuit și a intrat direct pe locul 13 în linia succesiunii la tron, după mama sa și fratele mai mare August, Ernest George Ronnie Brooksbank nu va deține niciun titlu regal. De ce? Care este explicația?

Printesa Eugenie si Printesa Beatrice, alaturi de tatal lor, Printul Andrew  GettyImages 539387856 jpg

Este vorba de o regulă regală, de aceea copiii Prințeselor Eugenie și Beatrice ar putea părea dezavantajați, în comparație cu copiii Prinților William și Harry. Această regulă regală impune ca doar copiii suveranului, copiii fiilor suveranului și fiul cel mai mare în viață al Prințului de Wales sunt eligibili pentru a primi statutul de ASR și titlurile de prinț și prințesă.

Aceasta înseamnă că bebelușului Ernest și fratelui său mai mare, August, fiind strănepoți ai regelui Charles, nu li se pot acorda titluri.

Situația e diferită de cea a copiilor Prințului Harry și Meghan Markle, cărora li s-au acordat recent titluri de prinț și prințesă. La momentul nașterii lor, erau strănepoți ai regretatei Regine Elisabeta a II-a, ceea ce îi făcea eligibili pentru titluri.

Acum sunt nepoții suveranului, deci titlurile princiare le-au revenit, odată cu urcarea pe tron a Regelui Charles, tatăl Prințului Harry.

Ernest George Ronnie Brooksbank este primul strănepot al Reginei Elisabeta, care vine pe lume după moartea acesteia, în septembrie 2022.

Prințesa Eugenie, care este a 11-a în ordinea de succesiune la tron, a anunțat pe contul său de socializare nașterea micuțului. A publicat imagini adorabile cu bebelușul, care dormea liniștit, cu o căciuliță albastră pe cap, în timp ce fratele său mai mare, în vârstă de 2 ani, îl privea protector.

Foto: Profimedia și InstagramRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton si Meghan Markle jpg
printul george gettyimages 477003500 jpeg
harry, william, meghan, kate jpg
Mohamed Al Fayed cu Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Getty jpg
Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg
Regele Charles la Balmoral (6) jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
costumul rosu purtat de Printesa Kate, acum si de Majestatea Sa Margareta   Profimedia, Casa Majestatii Sale jpg
Meghan Markle poze din culise 3 jpg
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg