De ce nu a călărit Prințul Harry la Trooping the Colour?

Trooping the Colour este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul regal, însă anul acesta, un detaliu important le-a ridicat semene de întrebare spectatorilor. De ce Prințul Harry a mers în caleașcă împreună cu Kate Middleton și Camilla și nu a fost călare alături de tatăl Charles și de fratele mai mare William?

Prințul Harry a mers în caleașcă cu Kate și Camilla.

A fost puțin bizar să-l vede pe Harry într-o altă ipostază față de ceilalți bărbați ai familiei, mai precis față de fratele șo tatăl său – singurul care a stat alături de capetele regale feminine. Și răspunsul nu a întârziat să apară pentru a lămuri această situație. Se pare că de vină este chiar poziția ocupată de Harry în cadrul Familiei Regale.

Harry nu are rang de colonel al unei divizii.

Prințul Charles și Prințul William sunt ambii colonei regali, o poziție și un titlu oferit de Regină unui membru al familiei care servește ca și Colonel Șef al unui regiment în armată sau în marină. Prințul Philip, soțul reginei, și copiii – Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward sunt și ei colonei regali, însă acest titlu nu este suficient pentru ca un membru al familiei regale să vină călare la un eveniment de o asemenea anvergură. Anul acesta, Prințului Charles, Prințesei Anne și lui William li s-au oferit privilegiul pentru că sunt colonei ai Diviziei Household.

A fost singurul care a lipsit de la prima zi a evenimentului Royal Ascot.

Între timp, ceilalți membrii ai familiei merg în caleașcă. Prințul Andrew a apărut împreună cu cele două fiice ale sale, Prințesa Eugenie și Prințesa Beatrice, Prințul Edward și copiii Lady Louise și Viscount James, iar Prințul Harry a stat în caleașcă cu Kate și cu mama sa vitregă, Camilla. În schimb, micuții George și Charlotte au salutat de la balcon și încă nu și-au făcut debutul în caleașcă, prin mulțime. De asemenea, ei nu au participat nici la evenimentul de ieri, deschiderea curselor de cai din cadrul Royal Ascot, pentru că probabil sunt prea mici pentru astfel de evenimente oficiale. Dacă ei ar avea acoperire, se ridică iar niște semne de întrebare – De ce nu a participat Harry la evenimentul de ieri în cadrul căruia și-au făcut apariția toți Membrii Familiei Regale Britanice?

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA