De ce nu purta Prințesa Diana mănuși? Motivul este emoționant!

Lady Di a fost, fără doar și poate, un personaj atipic la Casa Regală Britanică. De-a lungul timpului, mama Prinților Harry și William a devenit cunoscută drept o prințesă ca niciuna alta, una a poporului…

9 Jul 1995: Portrait of Diana, Princess of Wales during the Lawn Tennis Championships at Wimbledon in London. Mandatory Credit: Clive Brunskill/Allsport
Prefera să nu poarte mănuși

Desigur, aparițiile ei, ca și ale altor membri regali, erau atent studiate, atât de specialiștii fashion, cât și de simpatizanții monarhiei. Însă, Lady Di a reușit să nu-i dezamăgească nici pe unii, nici pe alții. Și deși protocolul regal spunea ca ținutele purtate la îndatoririle oficiale să fie accesorizate cu mănuși lungi, Prințesa Diana a preferat să nu se supusă acestor reguli.

De ce? Pentru că ea prefera să fie ”deschisă și caldă” atunci când mergea la întâlnirile cu simpatizanții monarhiei, asta presupunând să poata strânge mâinilor tuturor, fără să poarte mănuși. ”A abandonat protocolul regal în legătură cu purtatul mănușilor, căci îi plăcea să strângă mâna oameniilor pe care îi întâlnea și să-i privească în ochi.”, a declarat Eleri Lynn, cea care se ocupă în prezent de expoziția memorială a ținutelor purtate de Lady Di.

Princess-Diana-crowd-z
Voia să poată da mâna cu oamenii pe care îi întâlnea

Tot Eleri a dezvăluit că Prințesa Diana a încetat să poarte și pălării din dragoste pentru oameni. ”Ea n-a mai purtat pălării pentru că spunea: <<Nu poți îmbrățișa un copil dacă porți pălării>>”.

Lady Di RTX12QIJ
Nu purta nici pălării la întâlnirile cu oamenii, pentru a putea îmbrățișa copiii

Cât despre culorile și bijuteriile pe care alegea să le poarte Prințesa Diana, Eleri a declarat că aceasta prefera să poarte culori deschise pentru ca a-i înveseli pe oamenii care îi ieșeau în cale și bijuterii mari pentru ca prichindeii pe care îi întâlnea să vină să se joace cu ele.

foto: hepta

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA