De ce Prințul Philip nu a purtat niciodată coroană, nici măcar la încoronarea Reginei Elisabeta

28 aprilie, 2023

A fost partenerul ei timp de 73 de ani, dar soțul Reginei Elisabeta, Prințul Philip, nu a purtat niciodată coroană.

Încoronare Elisabeta, Charles, Anne, Philip, profimedia 0721804574 jpg

De ce nu a purtat Prințul Philip coroană niciodată? Iată și răspunsul! Regretatul membru al familiei regale nu a fost rege, chiar dacă a fost căsătorit cu cea care a fost regina Angliei timp de peste 70 de ani. Titlul de "rege" este acordat doar unui bărbat care moștenește tronul și domnește ca monarh.

În schimb, Prințul Philip, care fusese anterior Prinț al Greciei și Danemarcei, a avut titlul de Duce de Edinburgh. După ce Regina Elisabeta a preluat tronul când tatăl ei, Regele George al VI-lea, a murit în 1952, Prințul Philip a devenit cunoscut sub numele de "prinț consort". Dar, întrucât era prinț, și nu rege, Philip nu a fost încoronat în cadrul ceremoniei de încoronare din 1953.

Cu toate acestea, regulile sunt diferite atunci când monarhul domnitor este bărbat, așa cum lumea va vedea pe 6 mai, la încoronarea Regelui Charles. Evident, monarhul va fi încoronat în cadrul ceremoniei de la Westminster Abbey. Și soția lui Charles, numită acum Regina Camilla, va fi, de asemenea, încoronată, deoarece deține titlul de "regină consort" nu "prințesă consort".

Au existat unele speculații cu privire la titlul pe care îl va purta Camilla, în mare parte din cauza controversei legate de relația lor din timpul căsătoriei Prințului Charles cu Prințesa Diana și a căsătoriei Camilei cu primul ei soț, Andrew Parker Bowles.

Statutul de femeie divorțată al Camilei a jucat, de asemenea, un rol în ceea ce privește presupusul său titlu. "Regina consort" este titlul tradițional pentru soția unui monarh în funcție. Titlul de "regină" este rezervat doar femeilor care au devenit monarh prin linia de succesiune.

În ziua în care a fost anunțată logodna lor din 2005, într-un comunicat de presă s-a anunțat: "Se intenționează ca doamna Parker Bowles să folosească titlul ASR Prințesa Consort atunci când Prințul de Wales va accede la Tron". Dar totul s-a schimbat într-un mesaj publicat cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a domniei Reginei Elisabeta. Monarhul, pe atunci în vârstă de 95 de ani, a anunțat: "Atunci când, la împlinirea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți acorda lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consort".

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Charles și Donald Trump, GettyImages jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Printesa Kate jpeg
Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
Charles și Camilla, turneu regal în Australia în 2018, GettyImages (1) jpg
Printesa Victoria a Suediei a împlinit 47 de ani, aici cu Printul Daniel, Printesa Estelle si Printul Oscar   Casa Regala suedeza (1) jpg
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Eugenie cu fiul PNG
King Charles III FOTO FB King Charles III jpg
Kate, Charlotte, Pippa, GettyImages jpg
FotoJet Will și George jpg
Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg