De ce Regele Charles e foarte strict când vine vorba despre lista invitaților de la încoronarea sa?

24 martie, 2023

Regele Charles și Regina consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai.

Charles și Camilla, Profimedia jpg

Invitațiile la încoronarea Regelui Charles au fost trimise în urmă cu mai bine de o săptămână, inclusiv una pentru Prințul Harry și Meghan Markle, care încă nu au decis dacă vor participa sau nu.

Monarhul va fi înconjurat de mii de invitați în momentul în care va fi încoronat oficial alături de soția sa, regina consoartă Camilla, la Westminster Abbey. În comparație cu lista de invitați de la încoronarea mamei sale decedate, lista Regelui Charles va fi semnificativ mai mică. Regina Elisabeta a fost încoronată în fața unei mulțimi de 8.251 de persoane, însă Regele Charles a redus lista de invitați și se crede că vor participa între 2.000-3.000 de persoane.

Regele Charles e foarte strict când vine vorba despre numărul invitaților de la încoronarea sa deoarece vrea să se asigure că toți sunt în siguranță, că se vor respecta toate măsurile sanitare şi de siguranţă. Este de aşteptat ca doar un număr restrâns de oficialităţi să fie invitate la ceremonie, însă Palatul Buckingham ar fi solicitat abaţiei Westminster să pună la dispoziţie un spaţiu mai mare pentru oaspeţi, notează The Telegraph.

Regele Charles ar dori ca la evenimentul istoric să asiste o adunare diversă, urmând să invite reprezentanţi ai numeroaselor organizaţii de caritate pe care le susţine şi din domeniul voluntariatului.

Ce se va întâmpla la încoronarea Regelui Charles

La încoronarea din 6 mai, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și Camilla, în vârstă de 75 de ani, vor fi cei mai în vârstă rege și regină consoartă încoronați din istoria Marii Britanii. Charles avea doar 3 ani când mama sa, regina Elisabeta a II-a, a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani. Regina Elisabeta a II-a a domnit timp de 70 de ani, a stabilit un record.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles va debuta cu o slujbă condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, unde va vorbi despre rolul actual al monarhului în societate, dar și ancorarea sa în tradiții străvechi. Alături de Regele Charles se va afla soția Camilla, care va fi, la rândul său, încoronată Regină consoartă, privilegiu pe care Prințul Philip nu l-a avut.

După slujba de la Westminster Abbey, cuplul încoronat revine la Palatul Buckingham, în ceea ce reprezintă Procesiunea Încoronării. Ziua se va încheia cu cei mai importanți membri regali ai monarhiei britanice, care vor apărea la balconul oficial, în uralele oamenilor. Desigur, personajele centrale nu vor lipsi, Regele Charles și Regina Camilla.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg