De ce Regele Charles e foarte strict când vine vorba despre lista invitaților de la încoronarea sa?

24 martie, 2023

Regele Charles și Regina consoartă Camilla vor fi încoronați pe 6 mai.

Charles și Camilla, Profimedia jpg

Invitațiile la încoronarea Regelui Charles au fost trimise în urmă cu mai bine de o săptămână, inclusiv una pentru Prințul Harry și Meghan Markle, care încă nu au decis dacă vor participa sau nu.

Monarhul va fi înconjurat de mii de invitați în momentul în care va fi încoronat oficial alături de soția sa, regina consoartă Camilla, la Westminster Abbey. În comparație cu lista de invitați de la încoronarea mamei sale decedate, lista Regelui Charles va fi semnificativ mai mică. Regina Elisabeta a fost încoronată în fața unei mulțimi de 8.251 de persoane, însă Regele Charles a redus lista de invitați și se crede că vor participa între 2.000-3.000 de persoane.

Regele Charles e foarte strict când vine vorba despre numărul invitaților de la încoronarea sa deoarece vrea să se asigure că toți sunt în siguranță, că se vor respecta toate măsurile sanitare şi de siguranţă. Este de aşteptat ca doar un număr restrâns de oficialităţi să fie invitate la ceremonie, însă Palatul Buckingham ar fi solicitat abaţiei Westminster să pună la dispoziţie un spaţiu mai mare pentru oaspeţi, notează The Telegraph.

Regele Charles ar dori ca la evenimentul istoric să asiste o adunare diversă, urmând să invite reprezentanţi ai numeroaselor organizaţii de caritate pe care le susţine şi din domeniul voluntariatului.

Ce se va întâmpla la încoronarea Regelui Charles

La încoronarea din 6 mai, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și Camilla, în vârstă de 75 de ani, vor fi cei mai în vârstă rege și regină consoartă încoronați din istoria Marii Britanii. Charles avea doar 3 ani când mama sa, regina Elisabeta a II-a, a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani. Regina Elisabeta a II-a a domnit timp de 70 de ani, a stabilit un record.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles va debuta cu o slujbă condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, unde va vorbi despre rolul actual al monarhului în societate, dar și ancorarea sa în tradiții străvechi. Alături de Regele Charles se va afla soția Camilla, care va fi, la rândul său, încoronată Regină consoartă, privilegiu pe care Prințul Philip nu l-a avut.

După slujba de la Westminster Abbey, cuplul încoronat revine la Palatul Buckingham, în ceea ce reprezintă Procesiunea Încoronării. Ziua se va încheia cu cei mai importanți membri regali ai monarhiei britanice, care vor apărea la balconul oficial, în uralele oamenilor. Desigur, personajele centrale nu vor lipsi, Regele Charles și Regina Camilla.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg