De ce Regele Charles l-a uitat complet pe Harry? Prințul n-a primit niciun nou titlu regal

24 aprilie, 2024

Ducele de Sussex locuiește în Montecito cu soția Meghan Markle și cei doi copii ai lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Harry și William în uniforme, GettyImages jpg

Potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, Regele Charles a acordat noi roluri celor patru membri importanți ai familiei regale, însă Ducele de Sussex nu se află printre ei!

Care este motivul? De ce Harry a fost iarăși omis de Rege, în cea mai recentă actualizare a titlurilor regale? Explicația este relativ simplă: întrucât Ducele de Sussex nu mai este un membru regal activ. El și soția sa s-au retras de la îndatoririle regale publice în anul 2020. Cu această ocazie și-au schimbat și rezidența, locuiesc în SUA.

Deși cuplul Harry - Meghan și-au păstrat titlurile regale existente, totuși nu se mai face referire la ei cu formularea ASR (Alteța Sa Regală). Iar mezinul Regelui Charles rămâne totuși într-un top onorant al ordinii succesiunii la Tron, pe locul al cincilea, după fratele său și moștenitorii lui.

Mai mult, Ducele de Sussex a renunțat și la titlurile sale militare de onoare, dar și-a păstrat steaua KCVO, care reprezintă Ordinul Regal Victorian, pe care regretata Regina Elisabeta a II-a i-a acordat nepotului ei în 2015 pentru „servicii aduse suveranului”, scrie publicația HELLO!.

Prințul Harry și-a etalat cu mândrie la încoronarea tatălui său din 5 mai 2023 medaliile primite de-a lungul vieții, inclusiv medalia pentru serviciul operațional din Afganistan pentru a marca serviciul său militar, precum și medaliile jubileului de aur, diamant și platină.

Prințul Harry, la încoronarea regelui jpg

De asemenea, Prințul Harry a primit și Medalia Încoronării din 2023, dar încă nu a fost surprins purtând-o în public.

Regele Charles a acordat noi roluri prestigioase pentru patru membri de rang înalt ai familiei sale, printre care și soția sa, Regina Camilla.

Majestatea Sa Regina Camilla a fost numită Mare Maestru și Prima sau Principala Mare Cruce a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic.  Prințul William a fost numit Mare Maestru al Ordinului Bath. Prințesa Kate a fost numită Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare, iar Ducesa de Gloucester a devenit Royal Lady Companion în Ordinul Jartierei și este posibil să își facă debutul în cadrul ceremoniei din 17 iunie.

Foto: GettyImages & Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg