De ce Regele Charles l-a uitat complet pe Harry? Prințul n-a primit niciun nou titlu regal

24 aprilie, 2024

Ducele de Sussex locuiește în Montecito cu soția Meghan Markle și cei doi copii ai lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Harry și William în uniforme, GettyImages jpg

Potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham, Regele Charles a acordat noi roluri celor patru membri importanți ai familiei regale, însă Ducele de Sussex nu se află printre ei!

Care este motivul? De ce Harry a fost iarăși omis de Rege, în cea mai recentă actualizare a titlurilor regale? Explicația este relativ simplă: întrucât Ducele de Sussex nu mai este un membru regal activ. El și soția sa s-au retras de la îndatoririle regale publice în anul 2020. Cu această ocazie și-au schimbat și rezidența, locuiesc în SUA.

Deși cuplul Harry - Meghan și-au păstrat titlurile regale existente, totuși nu se mai face referire la ei cu formularea ASR (Alteța Sa Regală). Iar mezinul Regelui Charles rămâne totuși într-un top onorant al ordinii succesiunii la Tron, pe locul al cincilea, după fratele său și moștenitorii lui.

Mai mult, Ducele de Sussex a renunțat și la titlurile sale militare de onoare, dar și-a păstrat steaua KCVO, care reprezintă Ordinul Regal Victorian, pe care regretata Regina Elisabeta a II-a i-a acordat nepotului ei în 2015 pentru „servicii aduse suveranului”, scrie publicația HELLO!.

Prințul Harry și-a etalat cu mândrie la încoronarea tatălui său din 5 mai 2023 medaliile primite de-a lungul vieții, inclusiv medalia pentru serviciul operațional din Afganistan pentru a marca serviciul său militar, precum și medaliile jubileului de aur, diamant și platină.

Prințul Harry, la încoronarea regelui jpg

De asemenea, Prințul Harry a primit și Medalia Încoronării din 2023, dar încă nu a fost surprins purtând-o în public.

Regele Charles a acordat noi roluri prestigioase pentru patru membri de rang înalt ai familiei sale, printre care și soția sa, Regina Camilla.

Majestatea Sa Regina Camilla a fost numită Mare Maestru și Prima sau Principala Mare Cruce a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic.  Prințul William a fost numit Mare Maestru al Ordinului Bath. Prințesa Kate a fost numită Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare, iar Ducesa de Gloucester a devenit Royal Lady Companion în Ordinul Jartierei și este posibil să își facă debutul în cadrul ceremoniei din 17 iunie.

Foto: GettyImages & ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png