De ce Regele Charles nu a primit niciun cadou de la regalii străini prezenți la încoronarea sa?

15 mai, 2023

Prințul Albert de Monaco a dezvăluit de ce nu i-a luat un cadou Regelui Charles în ziua încoronării acestuia, care a avut loc pe 6 mai.

Regele Charles, portret oficial

Regele Charles și Regina Camilla au fost încoronați în cadrul unei ceremonii spectaculoase la Westminster Abbey, la care au participat 2.300 de invitați, inclusiv membri ai familiilor regale străine, demnitari și chiar o vedetă pop sau două.

Totodată, în weekendul încoronării, monarhul a organizat mai multe evenimente incredibile, cu un prânz și o cină de recepție în ajunul încoronării, un prânz privat în ziua cea mare pentru cei mai apropiați membri ai familiei și prieteni și un concert la Castelul Windsor duminică seara, la care au participat vedete de top precum Lionel Richie și Katy Perry. 

În timp ce Regele Charles și Regina Camilla au fost recunoscători pentru prezența invitații lor VIP, ei nu au primit niciun cadou.

În exclusivitate pentru podcastul „A Right Royal Podcast” de la Hello Magazine, Prințul Albert de Monaco a dezvăluit de ce nu i s-a permis să le ofere un cadou Regelui Charles sau Reginei Camilla.

„Din păcate, protocolul nu ne-a permis să aducem cadouri oficiale", a spus el. „Dar analizez modalitățile prin care să îi ofer un cadou privat la un alt moment dat, dar, oficial, nu avem voie să oferim niciun cadou".

Nu este surprinzător faptul că invitații prezenți nu le-au oferit regelui și reginei daruri cu ocazia încoronării lor, deoarece în 1995 a fost elaborată o politică privind primirea de cadouri de către familia regală, actualizată în 2002, care detaliază modul în care familia ar trebui să se comporte în ceea ce privește primirea de cadouri.

Politica prevede că "nu trebuie acceptat niciun cadou, inclusiv ospitalitate sau servicii, care ar putea, sau ar putea părea că ar plasa membrul Familiei Regale sub nicio obligație față de donator".

De asemenea, se explică faptul că "înainte de a accepta orice cadou, trebuie să se acorde întotdeauna o atenție deosebită, ori de câte ori este posibil, donatorului, motivului și ocaziei cadoului, precum și naturii acestuia". Dacă Regele Charles sau Camilla ar fi acceptat vreun cadou, acesta nu ar fi fost proprietatea lor privată, deoarece obiectele oferite monarhului de către un alt șef de stat sau de guvern devin automat parte a colecției regale, o instituție înființată pentru a gestiona patrimoniul regal al țării. În caz contrar, acestea ajung în depozit.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg
Regina Mary, GettyImages jpg