De ce Regele Charles se mută la Sandringham pe perioada terapiei împotriva cancerului?

8 februarie, 2024

Medicii i-au recomandat suveranului britanic să nu piardă timpul și să înceapă deja tratamentul după un program foarte riguros.

Charles s-a simțit întotdeauna mai bine în sânul naturii, decât la Londra. FOTO: Profimedia
Charles s-a simțit întotdeauna mai bine în sânul naturii, decât la Londra. FOTO: Profimedia

După cumplita veste primită de la medici, care i-au descoperit o formă de cancer concomitent cu problemele de la prostată, rezolvate chirurgical, Regele Charles s-a mutat la Sandringham, după ce a început de urgență tratamentul.

Charles, în vârstă de 75 de ani, vizitează în mod regulat reședințele regale - inclusiv Clarence House din Londra, Castelul Windsor din Birkhall, Highgrove din Gloucestershire și Birkhall din Scoția - dar de ce a ales de data aceasta să se afle în Norfolk?

„Când regele vizitează Sandringham, este un loc unde se poate reface. Unul dintre ghizii de turism a menționat cum îi place să ia ceaiul de mic dejun și ceaiul de după-amiază contemplând o frumoasă priveliște asupra grădinilor sale atent îngrijite. Chiar și atunci când casa este deschisă și el stă acolo, Regele preferă să locuiască la etaj, tocmai pentru a se bucura de-o asemenea perspectivă încântătoare", spune o sursă pentru publicația „Hello”.

Charles a preluat administrarea domeniului Sandringham în 2017, cu scopul de a-l face complet ecologic. Retragerea la țară este de mult timp una dintre alegerile preferate ale Familiei Regale, însăși regretata Regină Elisabeta a II-a dând tonul, ea alegând să petreacă Crăciunul la Sandringham și rămânând acolo până la începutul lunii februarie, când marca aniversarea morții tatălui său, Regele George al VI-lea.

Urmând exemplul mamei sale, Regele Charles, având-o alături pe Regina Camilla, a mers la biserica din Sandringham duminica trecută, cu două zile înainte de cea de-a 72-a aniversare a decesului bunicului său.

Și nu doar Charles se bucură de intimitatea pe care i-o oferă Sandringham! Prințul și Prințesa de Wales își petrec, de obicei, vacanțele școlare la reședința lor din Norfolk, Anmer Hall. În timpul semestrului din februarie 2020, Prințesa Kate i-a luat pe Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis pentru a picta pe ceramică la Mable's Paint Pot din Burnham Market. Și se pare că magazinul de ceramică și magazinul tradițional de dulciuri este unul dintre preferatele Familiei Regale. „Ei consideră Norfolk adevărata lor casă și asta pentru că toată lumea îi tratează absolut normal aici și îi lasă să-și vadă de viața lor", a dezvăluit o sursă pentru publicația „Hello!”.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg