De ce Regele Charles se mută la Sandringham pe perioada terapiei împotriva cancerului?

8 februarie, 2024

Medicii i-au recomandat suveranului britanic să nu piardă timpul și să înceapă deja tratamentul după un program foarte riguros.

Charles s-a simțit întotdeauna mai bine în sânul naturii, decât la Londra. FOTO: Profimedia
Charles s-a simțit întotdeauna mai bine în sânul naturii, decât la Londra. FOTO: Profimedia

După cumplita veste primită de la medici, care i-au descoperit o formă de cancer concomitent cu problemele de la prostată, rezolvate chirurgical, Regele Charles s-a mutat la Sandringham, după ce a început de urgență tratamentul.

Charles, în vârstă de 75 de ani, vizitează în mod regulat reședințele regale - inclusiv Clarence House din Londra, Castelul Windsor din Birkhall, Highgrove din Gloucestershire și Birkhall din Scoția - dar de ce a ales de data aceasta să se afle în Norfolk?

„Când regele vizitează Sandringham, este un loc unde se poate reface. Unul dintre ghizii de turism a menționat cum îi place să ia ceaiul de mic dejun și ceaiul de după-amiază contemplând o frumoasă priveliște asupra grădinilor sale atent îngrijite. Chiar și atunci când casa este deschisă și el stă acolo, Regele preferă să locuiască la etaj, tocmai pentru a se bucura de-o asemenea perspectivă încântătoare", spune o sursă pentru publicația „Hello”.

Charles a preluat administrarea domeniului Sandringham în 2017, cu scopul de a-l face complet ecologic. Retragerea la țară este de mult timp una dintre alegerile preferate ale Familiei Regale, însăși regretata Regină Elisabeta a II-a dând tonul, ea alegând să petreacă Crăciunul la Sandringham și rămânând acolo până la începutul lunii februarie, când marca aniversarea morții tatălui său, Regele George al VI-lea.

Urmând exemplul mamei sale, Regele Charles, având-o alături pe Regina Camilla, a mers la biserica din Sandringham duminica trecută, cu două zile înainte de cea de-a 72-a aniversare a decesului bunicului său.

Și nu doar Charles se bucură de intimitatea pe care i-o oferă Sandringham! Prințul și Prințesa de Wales își petrec, de obicei, vacanțele școlare la reședința lor din Norfolk, Anmer Hall. În timpul semestrului din februarie 2020, Prințesa Kate i-a luat pe Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis pentru a picta pe ceramică la Mable's Paint Pot din Burnham Market. Și se pare că magazinul de ceramică și magazinul tradițional de dulciuri este unul dintre preferatele Familiei Regale. „Ei consideră Norfolk adevărata lor casă și asta pentru că toată lumea îi tratează absolut normal aici și îi lasă să-și vadă de viața lor", a dezvăluit o sursă pentru publicația „Hello!”.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi   profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg