De ce William și Kate au titluri diferite în Scoția? Ei vor fi prezenți la a doua încoronare

4 iulie, 2023

Prințul William și Kate Middleton vor fi prezenți la încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla din Scoția, încoronare care va avea loc în curând!

Kate Middleton și William la Liverpool, Getty (2) jpg

Prințul William și Kate Middleton, Prințesă de Wales, se vor alătura Regelui Charles și Reginei Camilla în Scoția pentru Săptămâna Regală, inclusiv miercuri, la ceremonia specială de la Catedrala St Giles.

Știați însă că William și Kate, ambii în vârstă de 41 de ani, au titluri regale diferite în Scoția? După căsătoria lor din 2011, cuplul a primit titlurile, Ducele și Ducesa de Cambridge, de la regretata regină Elisabeta a II-a. De asemenea, ei au fost numiți conte și contesă de Strathearn și baron și baroană de Carrickfergus, acestea fiind titlurile lor în Scoția și Irlanda de Nord. Cu toate acestea, după ce Regele Charles a urcat pe tron în septembrie 2022, Prințul William și Kate Middleton au devenit Prinț și Prințesă de Wales.

În timpul ceremoniei speciale de miercuri, Regele Charles va primi distincțiile Scoției - bijuteriile coroanei națiunii. În fiecare an, monarhul petrece în mod tradițional o săptămână la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, cunoscută sub numele de Săptămâna Holyrood sau Săptămâna Regală în Scoția.

Luni, Regele Charles va participa la ceremonia cheilor din fața palatului, în cadrul căreia i se vor înmâna cheile orașului. Regele Charles și Camilla sunt așteptați, de asemenea, să viziteze Marea Tapiserie a Scoției, pentru a vedea un panou recent cusut dedicat cuplului. Seara, Majestatea Sa va participa la o recepție pe iahtul regal Britannia, pentru a marca 25 de ani de la sosirea sa în Edinburgh. 

De ce Scoția este atât de specială pentru familia regală

Reginei Elisabeta a II-a a avut o legătură strânsă cu Scoția, petrecând verile la Balmoral, în Aberdeenshire, și la Castelul Glamis, în Angus, încă din copilărie. Când a devenit regină, ea își primea familia în timpul lunilor de vară la Balmoral, inclusiv nepoții și strănepoții.

În 2016, chiar Prințesa Eugenie a vorbit despre legătura familiei sale cu Balmoral. „Este cel mai frumos loc de pe pământ. (...) Cred că bunica este cea mai fericită acolo, cred că iubește foarte, foarte mult Highlands...(...) În ceea ce privește familia, suntem cu toții acolo, așa că este o bază minunată pentru bunica și bunicul, pentru noi să venim să-i vedem acolo sus, unde ai loc să respiri și să alergi."

În 2021, Regina Elisabeta a II-a a participat pentru prima dată la ceremonia de deschidere a Parlamentului scoțian fără Prințul Philip, care a murit la începutul anului la vârsta de 99 de ani. În discursul său, ea a spus: „Am mai vorbit înainte despre afecțiunea mea profundă și permanentă pentru această țară minunată și despre numeroasele amintiri fericite pe care prințul Philip și cu mine le-am păstrat întotdeauna din timpul petrecut aici”.

Regina Elisabeta a murit la Balmoral, în septembrie 2022. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg