De la balconul regal direct la universitatea de la Londra. Alexia a Olandei a ajuns la UCL

23 septembrie, 2024

În vârstă de 19 ani, fiica mijlocie a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima își începe săptămâna aceasta studiile în Știință și inginerie pentru schimbări sociale.

Printesa Alexia a Olandei   profimedia 0909124511 jpg

Pentru o tânără de vârsta ei, începerea acestei noi etape este emoționantă, cu un amestec de stres și entuziasm. Prințesa Alexia a Olandei este deja la Londra, unde își reia pregătirea academică după anul sabatic, pregătită să trăiască cu intensitate și plină de energie această perioadă din viața ei care o va marca pentru totdeauna. Dincolo de ceea ce va învăța, Prințesa Alexia își va face prieteni și va cunoaște oameni care, într-un fel sau altul, vor face parte din dezvoltarea sa ca prințesă.

Duminica aceasta, la scurt timp după ce am văzut-o alături de familia sa la balconul oficial al Palatului, fiica mijlocie a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a ajuns la University College London, imortalizându-se zâmbitoare în fața clădirii universității. O fațadă cu portic clasic și cupolă, unde cuvântul „Welcome” poate fi citit pe un panou mare, adresat studenților care sosesc, pentru a le oferi cea mai bună primire.

Alexia în roșu și Amalia în verde la Ziua Prințului, la Haga. FOTO: Profimedia
Alexia în roșu și Amalia în verde la Ziua Prințului, la Haga. FOTO: Profimedia

Prințesa în vârstă de 19 ani, care este deja un simbol al frumuseții și stilului la ea în țară, apare într-o scurtă înregistrare cu părul ei frumos de culoarea cuprului fluturând în vânt și cu soarele pe față, purtând o vestă elegantă din piele de căprioară cu nasturi și guler, a cărei culoare se asortează cu nuanța părului ei.

Sora mai mică a Prințesei moștenitoare Amalia a Țărilor de Jos va studia Știința și ingineria pentru schimbări sociale, o diplomă în care poate dobândi „competențe multidisciplinare care sunt foarte căutate în afaceri, caritate, guvern și poziții politice”, spune universitatea pe site-ul său corporativ.

Colegiul și campusul urban al UCL sunt noua casă a Alexiei, deși ea nu e străină de p astfel de ambianță studențească, ea petrecând deja doi ani în Regatul Unit pentru a studia Bacalaureatul Internațional la UWC Atlantic College din Țara Galilor, același loc unde a fost educată Prințesa Leonor - în același timp cu ea - și unde studiază în prezent Infanta Sofia.

Noua sa destinație, renumitul University College London, este o instituție publică care a fost fondată în urmă cu aproape două secole - la 11 februarie 1826 - ca o alternativă laică la Oxford și Cambridge, instituții religioase. Ca atare, a fost prima din țară care a admis studenți indiferent de religie și a doua care a permis accesul femeilor alături de bărbați. În prezent, are peste 43 000 de studenți, iar taxele de școlarizare variază în funcție de curs, dar variază între 21 000 și 26 000 de lire sterline (25 000 - 31 000 de euro).

FOTO: Getty Images, Casa Regală olandeză, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Contesa Alexandra, osta soție a Printului Joachim al Danemarcei, Alexandra Manley   GettyImages 962843532 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
Kate Middleton si Prințul William Foto Getty Images jpg
Regina Maxima in rochie verde cu pene   profimedia 0909485842 jpg
Meghan Markle  Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg