De la Kate Middleton la Letizia a Spaniei, ce parfumuri adoră membrele Familiilor Regale?

18 iulie, 2024

Aspectul și rutinele lor de frumusețe captează atenția presei de fiecare dată când apar. Dar ce aleg în materie de parfumuri?

Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg

Vestea că Regele Charles al III-lea tocmai și-a lansat propria apă de colonie, Highgrove Splash, după numele grădinii sale de la Highgrove, ne-a făcut să ne întrebăm ce arome obișnuiesc să folosească membrii caselor regale.

Ei bine, monarhul britanic pare să prefere notele de citrice, chiparos, vetiver, lavandă și cedru. Parfumul său, care costă 135 de lire sterline, promite să „aducă o atingere de lux fiecărei experiențe de bărbierit cu aroma sa sofisticată". Trebuie spus că Regele Charles este singurul membru al regalității care a comercializat un parfum.

Dar cum rămâne cu parfumurile doamnelor de la curte? Iată câteva arome preferate ale capetelor încoronate și ale altor prințese europene.

Kate Middleton adoră parfumurile florale

Kate Middleton are mai multe parfumuri preferate. Când s-a căsătorit cu Prințul William, pe 29 aprilie 2011, la Westminster Abbey, Prințesa de Wales a ales White Gardenia Petals, o creație florală de la Illuminum lansată de Michael Boadi în anul nunții sale, cu note de crin, gardenie, crin de vale, iasomie, lemn prețios și ambră. Un buchet de flori albe care a sedus-o pe tânăra mireasă cu aromele sale spumoase, naturale și revigorante. În timpul ceremoniei religioase, lumânările parfumate cu Orange Blossom, un parfum de la Jo Malone (146 de euro pentru 100 ml) de care mama lui George, Charlotte și Louis este deosebit de atașată, au umplut aerul.

KATE GETTY jpg

Iar în cartea „Majesté!”, autorul Bertrand Meyer-Stabley dezvăluie că Prințesa Kate are în baie și parfumul Red Roses de la Jo Malone. O combinație a celor mai frumoși șapte trandafiri din lume, frunze de violetă și o notă de lămâie, dă impresia că miroase un buchet de flori proaspete.

Regina Letizia a Spaniei este o fană a unui parfum franțuzesc

Parfumul care plutește în urma Letiziei de ani de zile? L'Eau du Soir de la Sisley. Lemnos și picant, acest parfum a fost lansat în 1990 de Nez Jeannine Mongin, Hubert d'Ornano și Isabelle d'Ornano. Notele sale de vârf sunt grapefruit și mandarină; notele sale de inimă sunt mușchi de stejar, ienupăr, patchouli, puțin piper, iris, garoafe, trandafir, iasomie, crin de vale și ylang-ylang; iar notele sale de bază sunt mosc și ambră.

Regina Letizia Foto GettyImages (1) jpg

Este un parfum 100% francez, dar care îi amintește de „o plimbare în grădina Palatului regal din Sevilla, în sudul Spaniei, când Seringa își expiră parfumul", după cum spune chiar ea. Atunci când nu are chef să poarte parfumul său franțuzesc, suverana preferă Thé Vert de la Bulgari (98 de euro pentru 75 ml).

Prințesa Charlène de Monaco și parfumul ei scump

Pe Stânca Monaco se simte briza mării și lavanda aproape tot timpul anului. Așa că Charlène de Monaco a trebuit să găsească un parfum care să se potrivească cu aromele de pe Riviera Franceză. Prințesa a optat pentru L'Extraordinaire Camelia 209, un parfum lansat în 2009 de Krigler. „O declarație de dragoste, afirmarea unei aventuri idilice și mărturia unei existențe sublime", potrivit Version Femina.

Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg

Acordurile sale de bergamotă, lămâie, vanilie, camelie, lemn de cedru, cardamom și mosc îi conferă „căldură și noblețe excepționale". Din cauza rarității sale (doar 3.000 de flacoane sunt vândute anual în întreaga lume!), prețul său este foarte ridicat: costă 695 de euro.

Regina Camilla poartă parfumuri puternice

Camilla fotografiată de Kate PNG

Deși Camilla nu a divulgat niciodată informații despre parfumul său, revista „Gala” ne asigură că folosește în fiecare zi câteva picături de Bandit, de Robert Piguet (180 de euro pentru 100 ml). Creat în 1944 de Germaine Cellier, acest parfum, care oscilează între note animalice și aromatice, conține aldehide, gumă ferula, bergamotă, neroli și gardenie, rădăcină de violetă, trandafiri și, mai ales, mosc de stejar, piele, civetă, patchouli, smirnă, ambră și chiar mosc în notele de bază. Suficient pentru a parfuma o cameră întreagă!

Meghan Markle nu iese niciodată neparfumată

La fel ca și Kate Middleton, Meghan Markle are o slăbiciune pentru creațiile lui Jo Malone. „Iubesc parfumul, atât de mult încât, dacă ies din casă fără niciunul pe mine, mă întorc. Variind între mai multe, îmi place Eau de Parfum Oribe Côte d'Azur și parfumurile Wild Bluebell și Wood Sage & Sea Salt ale lui Jo Malone", a dezvăluit Ducesa de Sussex pentru publicația „L'Express”.

Meghan Markle  sursă foto   GettyImages jpg

Primul, sărutat de soare și luxos, a fost conceput de celebrul coafor, care a murit în 2018, pentru linia sa de îngrijire a părului. Așteptați-vă să plătiți 146 de euro pentru 100 ml de Wild Bluebell sau Wood Sage & Sea Salt, unul pudrat și moscat, celălalt aromat și sărat.

Regina Rania de Iordania e tributară aromelor clasice

Regina Rania implineste 53 de ani   pagina oficiala (14) jpg

Rania a Iordaniei s-a îndrăgostit de un elixir seducător de lemn de santal și iasomie: Samsara, un mare clasic din colecția de parfumuri Guerlain. Dezvoltată în 1989, această creație ambrată lemnoasă conține piersică, lămâie, iasomie, narcisă, lemn de santal, vanilie și mosc, pentru o senzație amețitoare de „O mie și una de nopți".

Cele două parfumuri preferate ale Reginei Elisabeta a II-a

„Harper's Bazaar” a confirmat că regretata suverană a Marii Britanii a purtat L'Heure Bleue, un alt parfum must-have de la Guerlain, nava amiral a parfumeriei franceze. Potrivit „ELLE”, e „un parfum fermecător datorită acordurilor sale de violetă și iris combinate cu note gurmande de vanilie, benzoină și boabe de tonka".

Regina Elisabeta  GettyImages jpg

Experții regali au mai declarat pentru „The Telegraph” că Regina Elisabeta a II-a folosea White Rose de la Floris (132 de euro), o casă britanică de parfumuri care există din 1730, un parfum bazat pe trandafiri albi, florile ei preferate, chihlimbar cald, iris proaspăt și mosc profund.

Prințesa Diana colecționa parfumuri

Regină incontestabilă a stilului, Lady Diana știa să-și aleagă și parfumurile. În răsunătoarea sa autobiografie, „Rezerva”, publicată la începutul anului 2023, Prințul Harry a dezvăluit că mama sa folosea First de la Van Cleef & Arpels, un parfum foarte floral și verde cu note de piersică și zmeură amestecate cu narcisă, orhidee, miere, mosc și boabe de tonka.

Prințesa Diana rochia razbunarii   profimedia 0452551663 jpg

Fan al parfumurilor florale, prințesa inimilor a mai avut în colecția sa Diorissimo de la Dior, 24 Faubourg de la Hermès, So Pretty de la Cartier și Bluebell de la celebrul parfumier englez Penhaligon's, potrivit „Vogue”.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Harry și Meghan, salsa în Columbia PNG
Letizia și Felipe, cină romantică la Madrid, Profimedia (2) jpg
Prințul Gundakar de Liechtenstein, Contesa Felicitas von Hartig, Prințul Johann Wenzel de Liechtenstein și Prințesa Marie de Liechtenstein jpg
1 profimedia 0245874483 jpg jpeg
FotoJet Inigo (1) jpg
Familia regală olandeză, Profimedia (3) jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regele Charles si Printul Harry jpg
Regele Charles, Profimedia (6) jpg
Printesa Leonor   profimedia 0896954163 jpg
Mary, Frederik, Profimedia (2) jpg
Irene Urdangarin, nepoata Reginei Sofia a Spaniei   profimedia 0461556082 jpg
Lady Louise, GettyImages (4) jpg
Marie a Danemarcei, Profimedia jpg
Prințesa Estelle a Suediei colaj jpg
Printul William si Printesa Kate la Balmoral   Matt Porteous, Casa Regala jpg
Charlene de Monaco și Prințul Albert foto Facebook jpg
FotoJet Kate (1) jpg