De la Madrid înapoi la București, Majestatea Sa Margareta surprinde din nou

3 octombrie, 2023

Relaxată, veselă și modernă, fiica cea mare a Regelui Mihai I s-a simțit în largul său la începerea anului universitar.

Majestatea Sa Margareta la Universitatea Titu Maiorescu. FOTO: Daniel Angelescu,Casa Majestății Sale
Majestatea Sa Margareta la Universitatea Titu Maiorescu. FOTO: Daniel Angelescu,Casa Majestății Sale

Nici nu a sosit bine din deplasarea sa oficială la Madrid, unde a avut o întâlnire privată și cu vărul său spaniol, Regele Felipe al VI-lea, și cu soția acestuia, Regina Letizia, la Palatul Zarzuela, că Majestatea Sa Margareta și-a și preluat agenda de la București. Anume întâlniri oficiale, evenimente publice și vizite de lucru.

Încă de luni, 2 octombrie, Custodele Coroanei, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu, au primit invitația de-a participa la deschiderea anului academic la Universitatea Titu Maiorescu din București.

După intonarea Imnului de Stat și a Imnului Regal, au luat cuvântul președintele, apoi rectorul Universității, iar în numele Majestății Sale, a adresat un cuvânt de bun-găsit Principele Radu.

Majestatea Sa a înmânat o Diplomă de Merit unei absolvente cu nota 10 din prima promoţie de absolvenţi a Facultăţii de Farmacie și carnetul de student unei studente boboc, admise în anul I cu nota 10 la Facultatea de Medicină. La rândul său, Custodele Coroanei i-au fost înmânate Diploma de Excelenţă şi Medalia Omagială “Titu Maiorescu”.

Ceremonia a fost însoțită și de un moment de muzică clasică oferit de Marcel Pavel, Iordache Basalic și tenorul Andrei Lazăr.

De remarcat a fost faptul că Majestatea Sa Margareta a avut un aer foarte jovial și relaxat, iar ținuta sa avea și câteva accente tinerești: un top striat în nuanța oliv, de tipul celor promovate în noile colecții, și un colier auriu oversized, foarte la modă în outfiturile propuse de stiliști. Fiica Regelui Mihai le-a integrat la un costum uni de culoare bej, foarte pretabil unei astfel de întâlniri academice și cu o croială similară celui roșu purtat zilele trecute în Toledo, la întâlnirea cu comunitatea de români de acolo.

Pe seară, Custodele Coroanei și Principele Radu au mai bifat un eveniment, dineul oferit la Reședința Britanică din București de Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii, care își încheiere misiunea diplomatică de cinci ani în țara noastră. Ținuta de seară a Majestății Sale a fost un deux-pièces negru purtat cu o bluză satinată într-o frumoasă nuanță de smarald, completată de un ac de rever prețios, cu pietre prețioase, și un set de cercei și colier cu perle. La rândul său, Principele Radu a fost foarte pedant în smokingul său cu papion.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg