De la Madrid înapoi la București, Majestatea Sa Margareta surprinde din nou

3 octombrie, 2023

Relaxată, veselă și modernă, fiica cea mare a Regelui Mihai I s-a simțit în largul său la începerea anului universitar.

Majestatea Sa Margareta la Universitatea Titu Maiorescu. FOTO: Daniel Angelescu,Casa Majestății Sale
Majestatea Sa Margareta la Universitatea Titu Maiorescu. FOTO: Daniel Angelescu,Casa Majestății Sale

Nici nu a sosit bine din deplasarea sa oficială la Madrid, unde a avut o întâlnire privată și cu vărul său spaniol, Regele Felipe al VI-lea, și cu soția acestuia, Regina Letizia, la Palatul Zarzuela, că Majestatea Sa Margareta și-a și preluat agenda de la București. Anume întâlniri oficiale, evenimente publice și vizite de lucru.

Încă de luni, 2 octombrie, Custodele Coroanei, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu, au primit invitația de-a participa la deschiderea anului academic la Universitatea Titu Maiorescu din București.

După intonarea Imnului de Stat și a Imnului Regal, au luat cuvântul președintele, apoi rectorul Universității, iar în numele Majestății Sale, a adresat un cuvânt de bun-găsit Principele Radu.

Majestatea Sa a înmânat o Diplomă de Merit unei absolvente cu nota 10 din prima promoţie de absolvenţi a Facultăţii de Farmacie și carnetul de student unei studente boboc, admise în anul I cu nota 10 la Facultatea de Medicină. La rândul său, Custodele Coroanei i-au fost înmânate Diploma de Excelenţă şi Medalia Omagială “Titu Maiorescu”.

Ceremonia a fost însoțită și de un moment de muzică clasică oferit de Marcel Pavel, Iordache Basalic și tenorul Andrei Lazăr.

De remarcat a fost faptul că Majestatea Sa Margareta a avut un aer foarte jovial și relaxat, iar ținuta sa avea și câteva accente tinerești: un top striat în nuanța oliv, de tipul celor promovate în noile colecții, și un colier auriu oversized, foarte la modă în outfiturile propuse de stiliști. Fiica Regelui Mihai le-a integrat la un costum uni de culoare bej, foarte pretabil unei astfel de întâlniri academice și cu o croială similară celui roșu purtat zilele trecute în Toledo, la întâlnirea cu comunitatea de români de acolo.

Pe seară, Custodele Coroanei și Principele Radu au mai bifat un eveniment, dineul oferit la Reședința Britanică din București de Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii, care își încheiere misiunea diplomatică de cinci ani în țara noastră. Ținuta de seară a Majestății Sale a fost un deux-pièces negru purtat cu o bluză satinată într-o frumoasă nuanță de smarald, completată de un ac de rever prețios, cu pietre prețioase, și un set de cercei și colier cu perle. La rândul său, Principele Radu a fost foarte pedant în smokingul său cu papion.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg
Charles, Eugenie, Beatrice și Regina, Getty jpg
Prințul Albert Naomi și Claudia GettyImages 535827198 jpg