De la omletă la prăjitura cu biscuiți de ciocolată, iată care sunt plăcerile culinare ale regalilor

19 iulie, 2023

Ai spune că-și doresc numai specialități și preparate fine, dar chiar și membrii Familiei Regale ale preferințe culinare absolut normale.

Printul William si Printesa Kate in bucatarie   profimedia 0770882629 jpg

Este ușor să ne imaginăm Familia Regală stând la un banchet de stat, savurând preparate de lux, servite pe platouri de argint, din cristal ori porțelan. Dar, la fel ca oricare altă familie, și regalii britanici se bucură de-o cină frugală, de-o gustare luată pe ascuns, în miez de noapte, ori de o mâncare incredibil de simplă, precum tradiționala combinație de pește cu cartofi prăjiți (fish & chips), poate chiar între două îndatoriri oficiale.

Deja știm că Regele Charles al III-lea este un susținător fervent al alimentelor bio și a agriculturii organice, având chiar propria grădină de legume și de plante aromatice, în timp ce Prințesa de Wales își face singură cumpărăturile, iar desertul ei preferat este o budincă simplă cu sos de caramel.

Nici Prințul William nu este străin de bucătărie, punându-și la încercare abilitățile de bucătar atunci când a curtat-o pe Kate Middleton, pregătindu-i mâncăruri precum spaghete bolognese sau curry cu pui în timpul facultății, în încercarea de a-i câștiga afecțiunea.

Celebra prăjitură cu biscuiți de ciocolată

Una dintre rețetele de la Palat pare, însă, să fie pe placul mai multor generații de regali, anume prăjitura cu biscuiți de ciocolată, care e de departe preferata Prințului William. Potrivit bucătarului regal Darren McGrady, acest deliciu crocant cu ciocolată era un element de bază la ceaiurile de după-amiază ale Reginei Elisabeta a II-a. Darren McGrady a dezvăluit că Regina nu lăsa nicio bucată de tort nemâncată, ceea ce însemna că, dacă suverana părăsea vreodată palatul cât timp tortul nu era terminat, un bucătar trebuia să meargă cu tortul după ea, a povestit el pentru ”Harper's Bazaar”.

"Acum, prăjitura cu biscuiți de ciocolată este singura prăjitură care e cerută din nou și din nou, în fiecare zi, până când se termină”, spune bucătarul cu o mare satisfacție.

Preferința Reginei pentru prăjitura cu biscuiți de ciocolată a fost transmis nepoților ei, Prințul William și Prințul Harry, care a fost descrisă ca fiind "desertul lor preferat încă de la grădiniță", după cum ne confirmă și Carolyn Robb, fost bucătar al regelui Charles și al prințesei Diana.

De fapt, Prințul William este atât de atașat de gustul acestui desert, încât l-a ales ca parte a unuia dintre torturile de nuntă în 2011, alături de un alt tort de fructe cu mai multe etaje. Iar, pentru realizarea lui, Palatul Buckingham a trimis rețeta bucătarilor de la McVitie's, care au realizat o versiune supradimensionată a desertului, incluzând 1.700 de biscuiți și 17 kg de ciocolată.

Fish & Chips

Cine este, însă, fanul incontestabil al peștelui cu cartofi prăjiți? Regina Camilla rămâne consecventă în alegerile sale chiar și acum, când e purtătoarea coroanei, și face ca tradiționalul fish & chips să fie la fel de prezent la masa regală ca și în cultura britanică, existând generații diferite ale Familiei Regale care se răsfață cu acest fel simplu de mâncare.

La fel de bine, Camilla adoră, mai ales în diminețile de weekend, să mănânce ouăle făcute scrob - pe care uneori și le prepară singură. Se spune că inclusiv în vacanța de Crăciun pe care o petrece cu fiii și nepoții săi, Regina Camilla pregătește o mare omletă scrob pentru întreaga ei familie.

Pizza cu bacon

Kate Middleton este și ea adepta fish & chips de pe vremea studenției și care și acum comandă o porție atunci când simte vreun miros tipic venind dinspre vreun pub. Însă în topul listei ei de preferințe culinare se află pizza.

Prințesa Kate a dezvăluit că preferă să aibă bacon ca garnitură în loc de pepperoni picant pe pizza ei, un preparat pe care Regina Elisabeta a II-a nu putea să-l sufere. ”Am gătit pentru Regină timp de 11 ani și nu i-am servit pizza niciodată. Regina nici măcar nu a avut-o în meniu când am fost în Palermo, Sicilia, pe vasul Britannia. Bucătarii au trebuit să coboare de pe vas să poată mânca o pizza.”

În schimb, Prințul William și Prințul Harry îi solicitau adesea câte o pizza. "Nu am început să gătesc cu adevărat pizza decât atunci când m-am mutat la Palatul Kensington. William și Harry ar fi mâncat-o în fiecare seară dacă bona i-ar fi lăsat. Le plăcea la nebunie”.

Pe lângă pizza, Prințesa de Wales mai are o plăcere vinovată dulce: prăjitura cu topping de caramel. Acest desert era servit frecvent și de Regina Elisabeta a II-a la Sandringham și Balmoral.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg
Kate Middleton și Prințul George, Foto Getty (2) jpg
Kate, William, George în 2014, Profimedia (2) jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Prințesa Charlene Prințul Albert profimedia 0891310982 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (1) jpg
Printul George, Getty (1) jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg