De ziua lui, Regele Frederik și-a scos familia la balconul regal danez, pentru tradiționalul salut

27 mai, 2024

În regatul danez a fost mare sărbătoare, mare! Regele Frederik a împlinit 56 de ani și nu putea să lipsească de la tradiționalul salut din balconul regal.

Familia regală daneză, Profimedia jpg

Este prima aniversare a lui Frederik în noua sa calitate de monarh, după abdicarea bruscă a mamei sale în ianuarie, Regina Margareta a Danemarcei.

Fosta suverană nu a lipsit de la marele eveniment și, așa cum o știm deja, veselă și adepta culorilor deschise, Margareta a optat pentru o rochie roz, concurând-o pe Regina Mary, îmbrăcată tot în roz!

Regina Margareta și Regina Mary, Profimedia jpg

Regele Frederik a fost cât se poate de fericit în calitatea sa de sărbătorit în regat și a simțit de data asta alt gen de emoții, era prima dată când își saluta poporul ca rege. Mulțimea s-a strâns ca de fiecare dată în fața Palatului Amalienborg, din Copenhaga.

Frederik și Mary, Profimedia jpg

Cuplul regal este relaxat, tocmai s-au întors recent dintr-o vizită de stat în Norvegia, la dragii lor prieteni, prinții moștenitori norvegieni Haakon și Mette-Marit. La Oslo i-a prins și o altă aniversare importantă, mai exact 20 de ani de mariaj. Cu bune și cu rele, căci între Frederik și Mary nu este totul lapte și miere. Recent au existat zvonuri de infidelitate din partea regelui și o presupusă supărare vădită a lui Mary. Gurile rele spun că fix din această cauză Margareta a abdicat brusc, ca cei doi să fie proclamați regi și să aibă parte de un nou început. Ce-i drept, în public mai au efuziuni romantice, iar adevărul nu-l știu decât apropiații.

În balconul regal s-au aflat și cei patru copii ai cuplului: Prințul moștenitor Christian, Prințesa Isabella, Prințul Vincent și Prințesa Josephine.

Regele Frederik a optat pentru o ținută civilă clasică: costum bleumarin cu cravată, în timp ce Regina Mary a fost splendidă în fucsia, într-o rochie lungă și vaporoasă de la brandul No. 21. Este o piesă ce face parte din colecția primăvară - vară a anului 2018.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei  Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William foto  GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024  Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza  Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia  GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate  Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor la Trooping the Colour 2024 profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica  Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg