De ziua lui, Regele Frederik și-a scos familia la balconul regal danez, pentru tradiționalul salut

27 mai, 2024

În regatul danez a fost mare sărbătoare, mare! Regele Frederik a împlinit 56 de ani și nu putea să lipsească de la tradiționalul salut din balconul regal.

Familia regală daneză, Profimedia jpg

Este prima aniversare a lui Frederik în noua sa calitate de monarh, după abdicarea bruscă a mamei sale în ianuarie, Regina Margareta a Danemarcei.

Fosta suverană nu a lipsit de la marele eveniment și, așa cum o știm deja, veselă și adepta culorilor deschise, Margareta a optat pentru o rochie roz, concurând-o pe Regina Mary, îmbrăcată tot în roz!

Regina Margareta și Regina Mary, Profimedia jpg

Regele Frederik a fost cât se poate de fericit în calitatea sa de sărbătorit în regat și a simțit de data asta alt gen de emoții, era prima dată când își saluta poporul ca rege. Mulțimea s-a strâns ca de fiecare dată în fața Palatului Amalienborg, din Copenhaga.

Frederik și Mary, Profimedia jpg

Cuplul regal este relaxat, tocmai s-au întors recent dintr-o vizită de stat în Norvegia, la dragii lor prieteni, prinții moștenitori norvegieni Haakon și Mette-Marit. La Oslo i-a prins și o altă aniversare importantă, mai exact 20 de ani de mariaj. Cu bune și cu rele, căci între Frederik și Mary nu este totul lapte și miere. Recent au existat zvonuri de infidelitate din partea regelui și o presupusă supărare vădită a lui Mary. Gurile rele spun că fix din această cauză Margareta a abdicat brusc, ca cei doi să fie proclamați regi și să aibă parte de un nou început. Ce-i drept, în public mai au efuziuni romantice, iar adevărul nu-l știu decât apropiații.

În balconul regal s-au aflat și cei patru copii ai cuplului: Prințul moștenitor Christian, Prințesa Isabella, Prințul Vincent și Prințesa Josephine.

Regele Frederik a optat pentru o ținută civilă clasică: costum bleumarin cu cravată, în timp ce Regina Mary a fost splendidă în fucsia, într-o rochie lungă și vaporoasă de la brandul No. 21. Este o piesă ce face parte din colecția primăvară - vară a anului 2018.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj jpg
FotoJet Will și Kate jpg
Ducesa Sophie la Trooping the Colour Foto Profimedia (2) jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
Prințul George la Trooping the Colour Foto Profimedia (3) jpg
Natasha Archer, asistenta personală a Prințesei de Wales, Getty (1) jpg
Regina Mary în alb, GettyImages jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia (3) jpg
FotoJet Wales jpg
Prințul William, Kate Middleton și copiii  foto   Profimedia jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881837144 jpg
Kate Middleton, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Charles la Trooping the colour 2024, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (7) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Prințesa Diana la Trooping the Colour 1981 profimedia 0695599602 jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (2) jpg