Decizia Regelui: Prințul Louis va fi noul Duce de Edinburgh. Impresionantul titlu regal revine în familie

10 aprilie, 2024

Ce titlu important pentru familia regală britanică ar putea moșteni Prințul Louis, mezinul Prințului William, mai ales în condițiile prezente, când monarhia e zguduită din temelii.

louis si regele charles (4) jpg

El este nepotul preferat al lui Charles sau, cel puțin, așa se spune în presa britanică. Monarhul nu-i rezistă simpaticului și buclucașului Prinț Louis, care la fiecare ieșire publică ne încântă cu ghidușiile sale.

Din cele mai recente informații, s-a aflat că mezinul Prinților de Wales este principalul candidat la a moșteni unul dintre titlurile impresionante ale familiei: acela de Duce de Edinburgh.

Mărețul titlu vine la pachet cu o istorie consistentă, inclusiv un rol activ în cadrul fundaţiei The Duke of Edinburgh Award, care îi încurajează pe tineri să se implice în diverse activităţi.

Titlul a fost purtat cu mare mândrie și onoare zeci de ani de regretatul Prinț Philip, tatăl Regelui Charles și soțul Reginei Elisabeta. 

Anul trecut, titlul i-a revenit fratelui Regelui Charles, Prințul Edward. Acesta îl va purta până la moarte.

„Noul duce şi noua ducesă de Edinburgh sunt mândri să continue moştenirea prinţului Philip de a promova oportunităţi pentru tinerii din toate mediile sociale, pentru ca ei să îşi atingă potenţialul maxim”, se preciza în comunicatul publicat de Palatul Buckingham anul trecut, referindu-se la prinţul Edward şi soţia lui, Sophie.

Charles însă a luat în calcul câteva mișcări importante pentru viitorul monarhiei: Tânărul Louis, acum în vârstă de cinci ani, ar putea fi pregătit să preia titlul de Duce de Edinburgh, relatează The Mirror.

Titlul este deținut în prezent de Prințul Edward, care a moștenit rolul de la propriul său tată, regretatul Prinț Philip. Fiul cuplului, James, în vârstă de 16 ani, a preluat fostul titlu de conte de Wessex al tatălui său. Însă nu va moșteni și titlul de Duce de Edinburgh, căci Regele Charles vrea ca acesta să rămână în familia apropiată.

Când Edward va muri, titlul nu îi va reveni lui James ci, în schimb, va fi transmis înapoi Coroanei.

Cel mai probabil, fiul cel mic al lui William îl va moșteni, căci George va deveni rege, la un moment dat, iar Charlotte va primi titlul unic conferit pe viață de Prințesă regală, deținut în prezent de Prințesa Anne.

Foto: GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG