Decizia Regelui: Prințul Louis va fi noul Duce de Edinburgh. Impresionantul titlu regal revine în familie

10 aprilie, 2024

Ce titlu important pentru familia regală britanică ar putea moșteni Prințul Louis, mezinul Prințului William, mai ales în condițiile prezente, când monarhia e zguduită din temelii.

louis si regele charles (4) jpg

El este nepotul preferat al lui Charles sau, cel puțin, așa se spune în presa britanică. Monarhul nu-i rezistă simpaticului și buclucașului Prinț Louis, care la fiecare ieșire publică ne încântă cu ghidușiile sale.

Din cele mai recente informații, s-a aflat că mezinul Prinților de Wales este principalul candidat la a moșteni unul dintre titlurile impresionante ale familiei: acela de Duce de Edinburgh.

Mărețul titlu vine la pachet cu o istorie consistentă, inclusiv un rol activ în cadrul fundaţiei The Duke of Edinburgh Award, care îi încurajează pe tineri să se implice în diverse activităţi.

Titlul a fost purtat cu mare mândrie și onoare zeci de ani de regretatul Prinț Philip, tatăl Regelui Charles și soțul Reginei Elisabeta. 

Anul trecut, titlul i-a revenit fratelui Regelui Charles, Prințul Edward. Acesta îl va purta până la moarte.

„Noul duce şi noua ducesă de Edinburgh sunt mândri să continue moştenirea prinţului Philip de a promova oportunităţi pentru tinerii din toate mediile sociale, pentru ca ei să îşi atingă potenţialul maxim”, se preciza în comunicatul publicat de Palatul Buckingham anul trecut, referindu-se la prinţul Edward şi soţia lui, Sophie.

Charles însă a luat în calcul câteva mișcări importante pentru viitorul monarhiei: Tânărul Louis, acum în vârstă de cinci ani, ar putea fi pregătit să preia titlul de Duce de Edinburgh, relatează The Mirror.

Titlul este deținut în prezent de Prințul Edward, care a moștenit rolul de la propriul său tată, regretatul Prinț Philip. Fiul cuplului, James, în vârstă de 16 ani, a preluat fostul titlu de conte de Wessex al tatălui său. Însă nu va moșteni și titlul de Duce de Edinburgh, căci Regele Charles vrea ca acesta să rămână în familia apropiată.

Când Edward va muri, titlul nu îi va reveni lui James ci, în schimb, va fi transmis înapoi Coroanei.

Cel mai probabil, fiul cel mic al lui William îl va moșteni, căci George va deveni rege, la un moment dat, iar Charlotte va primi titlul unic conferit pe viață de Prințesă regală, deținut în prezent de Prințesa Anne.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg