Fosta soție a Prințului Joachim și-a schimbat numele după regulile... numerologiei

24 mai, 2024

Contesa Alexandra, mama lui Nicolae și Felix ai Danemarcei, și-a schimbat numele în mod neașteptat și din rațiuni... ezoterice.

Contesa Alexandra, osta soție a Printului Joachim al Danemarcei, Alexandra Manley   GettyImages 1243116589 jpg

A trecut mult timp de când Contesa Alexandra, prima soție a Prințului Joachim al Danemarcei și mama celor mai mari fii ai acestuia, Nicholas și Felix, a ținut prima pagină a ziarelor. În aceste luni în care monarhia daneză a cunoscut o abdicare și proclamarea unui nou rege, ea a stat departe de lumina reflectoarelor până acum, când a surprins publicul cu o schimbare numerologică a numelui. Cunoscută sub numele de Alex, contesa a renunțat la al doilea prenume, Christina, și l-a înlocuit cu Emiliah, a relatat presa daneză. 

Odată cu această schimbare, Contesa Alexandra, în vârstă de 59 de ani, crede că viața ei se va îmbunătăți, conform teoriei din numerologie potrivit căreia numele unei persoane poate influența în mare măsură viața acesteia. Ea a luat acest lucru atât de în serios încât schimbarea a fost deja înregistrată în registrul de evidență a persoanelor ca Alexandra Emiliah, după cum a relatat revista „Se og Hor”. Acest lucru înseamnă că de acum înainte va trebui să-și treacă toate documentele oficiale pe noul nume.

Purtătorul de cuvânt al Contesei Alexandra a confirmat vestea pentru „BT”: „Este adevărat, dar este o decizie privată, așa că nu vom face alte comentarii", a declarat Helle von Wildenrath Lovgreen. Ceea ce nu s-a schimbat este că ea va continua să poarte titlul aristocratic. Nu este singura modificare pe care fosta noră a Reginei Margrethe a făcut-o în ultima vreme. Anul trecut, ea a demisionat din funcția de membru al consiliului de administrație al filialei daneze a companiei farmaceutice Ferring, funcție pe care o deținea din 2007, pentru a prelua o altă funcție în cadrul aceleiași companii.

Prințul Joachim și Alexandra Manley, pe numele ei de fată, s-au cunoscut la Hong Kong, în ianuarie 1994, la o cină cu prieteni comuni. S-au căsătorit la 18 noiembrie 1995, în cadrul unei nunți romantice (și înzăpezite) în capela Castelului Frederiksborg, o frumoasă cetate renascentistă situată la 40 de kilometri de Copenhaga. Zvonurile privind o criză în cuplul lor au început în vara anului 2004, când copiii lor aveau cinci și doi ani. În luna septembrie a aceluiași an, Familia Regală daneză a anunțat într-o conferință de presă că nu au reușit să depășească neînțelegerile conjugale și au început procedurile de separare.

Alexandra Manley a continuat să-și folosească titlul de prințesă (până când s-a căsătorit a doua oară), a primit o casă, un salariu anual până când cel mai mic copil al ei, Felix, a împlinit 18 ani, și a rămas cu o tiară valoroasă de la dinastia daneză. Această bijuterie a declanșat așa-numitul „război al diamantelor" cu Regina Margrethe a II-a. Joachim și-a refăcut viața alături de Marie, cu care s-a căsătorit și are doi copii, iar Alexandra s-a căsătorit în 2004 cu un cameraman de televiziune, de care s-a despărțit în 2015. În 2021 a fost oficializată relația ei cu omul de afaceri Nicolai Peitersen, dar s-a despărțit și de acesta în 2023, din cauza infidelității lui.



Recente pe Ok! Magazine

Zara și Mike Tindall, 13 iunie, GettyImages (1) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Margareta a României la Palatul Elisabeta foto Facebook jpg
Infanta Sofia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg
William, GettyImages (1) jpg
Lady Louise, GettyImages (2) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Nigeria Foto Profimedia (1) jpg
Regele Charles foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și mama sa, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Regina Camilla la expoziția Gardening Bohemia, GettyImages (1) jpg
Letizia, Regina Spaniei, Profimedia (6) jpg
Prințesa moștenitoare Victoria, Prințul Daniel, Prințesa Estelle și Prințul Oscar la meci, Profimedia (3) jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlotte Casiraghi la Balul Rozelor GettyImages 2108414818 jpg
Regele Willem Alexander și Regina Maxima în SUA, Profimedia jpg
Regina Margareta încă activă, Profimedia (3) jpg
FotoJet Charles, Kate și gărzile jpg