Denim Diva. Lady Diana, style icon chiar şi la 21 de ani de la moartea sa

9 septembrie, 2018
FotoJet jpeg

A spart gheaţa încălcând protocolul regal de fiecare dată când i s-a părut absurd, a devenim muza designerilor de pretutindeni, care-i creau ţinute speciale şi-i dedicau colecţii întregi, şi a declanşat moda jeanşilor purtaţi în calitate de mamă, femeie lipsită de prejudecăţi şi prinţesă modernă. Şi asta pentru că regretata prinţesă a inspirat colecţii întregi din denim, chiar şi după mai bine de două decenii de la dispariţia sa.

DIANA SPENCER, la 17 ani

Dacă te uiţi la modelele de blugi din colecţiile actuale, trebuie să ştii că Lady Di le-a purtat prima! Adora denimul şi ajunsese să apeleze la ţesătura comodă de fiecare dată când programul nu-i impunea o ţinută scorţoasă. Iar, în primii ani de viaţă, acest lucru a fost posibil tot timpul, după cum putem vedea în imaginile de mai jos. Nu-i aşa că era simpatică micuţa Diana Spencer?

Copilărie în blue jeans

Negri, bleu, albi, bleumarin, salopete, pantaloni scurţi, cu talie înaltă şi neapărat care să-i pună în valoare talia şi, de fapt, întreaga siluetă bine proporţionată, Lady Diana i-a purtat pe toţi! Şi asta acum zeci de ani, când prinţesele nu îndrăzneau să iasă din palat decât în rochiţe până peste genunchi, cu dres şi o atitudine rigidă.

Astfel, la maturitate şi chiar după ce devenise membră a familiei regale britanice, Diana a făcut aceleaşi alegeri vestimentare ca în adolescenţa ei lipsită de griji. Iar maternitatea nu i-a schimbat nici ea gusturile fashion. Atunci când îşi petrecea timpul cu băieţii ei, Prinţul William şi Prinţul Harry, dar şi cu alte ocazii, când se afla off duty, între evenimentele regale oficiale, Lady Di alegea ţinutele lejere din denim fără să stea prea mult pe gânduri.

image

Bineînţeles că moda vremii şi-a spus cuvântul asupra modelelor purtate de regretata prinţesă, motiv pentru care talia înaltă a blugilor ei era nelipsită. Oricum, după ce s-a acomodat cu pantalonii comozi din denim, Prinţesa Diana a început să combine perechile de jeanşi cu sacouri supradimensionate şi cizme. Mai mult de-atât, în garderoba fostei soţii a Prinţului Charles au existat nu numai pantaloni din denim, ci şi cămăşi, pe care le purta cu nonşalanţă chiar şi în deplasările ei caritabile, la întâlnirile oficiale, dar fără mari pretenţii.

Nu mai vorbesc despre vacanţe, unde Diana îşi etala picioarele frumoase în pantaloni scurţi, din denim, şi se simţea mai liberă ca oriunde să poarte jeanşi.

image

Fără doar şi poate, Diana a spart gheaţa în materie de fashion. Şi a inspirat nu numai colecţiile actuale ale designerilor, ci şi pe actualele regalităţi. Meghan Markle şi Kate Middleton au păşit şi ele în jeanşi la evenimentele sportive şi oriunde în altă parte pot purta outfituri din denim. Iată dovada!

Kate, mare amatoare de jeanşi

Meghan în denimRecente pe Ok! Magazine

kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
Rania profimedia 0753897804 jpg
Prințul Harry cu verișoarele Eugenie și Beatrice jpg
Mike si Zara Tindall   GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex   GettyImages 1245285993 jpg
camilla-  meghan-  charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia   pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse   profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Printul Harry   profimedia 0222015636 jpg
Prințul Harry, în armată  jpeg
FotoJetHarry jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}