Desertul pe care Prințesa Diana îl consuma zilnic dimineața a ajuns, în 2025, una dintre cele mai virale variante de mic dejun
Mama Prințului William și a Prințului Harry consuma regulat un mic dejun nutritiv, din ce în ce mai popular în zilele noastre.

După ce s-a despărțit de actualul Rege Charles în 1992, Prințesa Diana a început un nou stil de viață, cu scopul de a fi mai sănătoasă, într-un mod mai sustenabil.
Când fostul ei bucătar-șef, Darren McGrady, a preluat funcția, acesta i-a alăturat în călătoria sa propusă înspre wellness și a contribuit la introducerea unor alimente cheie în dieta ei.
Într-un nou videoclip, el a dezvăluit micul dejun preferat al fostei Prințese de Wales, un mic dejun care a luat cu asalt internetul.

Potrivit lui Darren, Prințesa Diana mânca dimineața terci de ovăz lăsat la hidratat peste noapte, un mic dejun super popular în vremurile noastre. Acest desert sănătos s-a viralizat în online la începutul anilor 2010 și a reapărut în 2025 pe TikTok, prezentat fiind ca o masă rapidă și sănătoasă.
Terciul din ovăz lăsat la hidratat peste noapte a devenit, așadar, un aliment incredibil de popular la micul dejun, fiind odată adorat și de Prințesa Diana, pentru că are un avantaj pe care ea îl căuta la o masă de dimineață: e ușor, gustos și sățios.
Se prepară rapid și se combină cu fructe. Practic se pune apă peste fulgii de ovăz și se lasă la hidratat peste noapte. Se poate pune și lapte, integral sau vegetal. Pentru a deveni o bombă de nutrienți, în ziua de azi se adaugă și semințe de chia, scorțișoară și fructe: banană, măr, ananas sau fructe de pădure. Dacă pe deasupra se presară și fulgi de cocos, arată cu adevărat ca o prăjitură delicioasă.
Pe lângă ușurința de preparare, textura cremoasă și personalizarea au contribuit cu adevărat la popularitatea explozivă a mesei: îi puteți adăuga orice tip de nuci, semințe, fructe sau sosuri doriți pentru a-l adapta la propriile gusturi și nevoi alimentare.


Fostul ei bucătar-șef, Darren McGrady, a dezvăluit că a descoperit prima dată această masă la o clinică medicală elvețiană, sub formă de musli bircher, inventat de un nutriționist elvețian.
Darren a spus: „I s-au părut foarte buni și toate ingredientele erau super sănătoase. A furat rețeta, s-a întors și a spus: «Darren, vreau asta la micul dejun în fiecare zi».”

De ce sunt așa buni fulgii de ovăz hidratați?
Charlotte Faure Green, nutriționist autorizat, este o susținătoare a preparatului la micul dejun, datorită beta-glucanului conținut de ovăz, o fibră solubilă vitală, antioxidanți și alte minerale precum magneziu, fier, zinc, mangan și diverse vitamine B.
O variantă la fel de bună este și prepararea termică, ulteriorul produs având beneficii multiple pentru tractul digestiv. Se pare că mai mulți medici recomandă terciul de ovăz fiert și răcit, motivând că formează un pansament gastric natural.
Foto: Profimedia & GettyImages

































