Designerul rochiei de mireasă a Prințesei Diana creează o versiune modernă a modelului

5 aprilie, 2024

La 43 de ani după cea mai spectaculoasă nuntă regală pe care a văzut-o Marea Britanie, creatoarea de modă Elizabeth Emanuel vrea să readucă în prim-plan stilul Lady Di.

nunta Prinţesei Diana cu Prinţul Charles, din 1981. FOTO: Getty Images
nunta Prinţesei Diana cu Prinţul Charles, din 1981. FOTO: Getty Images

Designerul rochiei de mireasă a Prințesei Diana se va "urca înapoi în mașina timpului" și va realiza o versiune modernă a rochiei de mireasă iconice pe care regretata Prințesă de Wales a purtat-o la nunta ei cu Charles, în 1981.

"Voi încerca să captez spiritul originalului - dar prin ochii mei de acum", spune Elizabeth Emanuel în exclusivitate pentru "People" în ediția din această săptămână. "Vreau să păstrez toate sclipirile și perlele, dar cu o viziune complet diferită".

"Sunt întrebată adesea: "Ai mai face aceeași rochie din nou?". Ei bine, nu aș schimba nimic la rochia din 1981, dar dacă m-aș uita la ea prin ochii mei de acum, există atât de multe posibilități."

Elizabeth Emanuel și fostul ei soț, David, au realizat celebra rochie de mireasă în nuanţa fildeșului pe care Lady Diana Spencer a purtat-o la nunta regală de la Catedrala St. Paul din Londra, la 29 iulie 1981, care a definit instantaneu un deceniu de stil. Toți ochii erau ațintiți asupra miresei regale, a cărei rochie avea un guler cu volane, mâneci bufante, o fustă voluminoasă și o trenă de 25 de metri, care a creat un adevărat spectacol.

Rochia de rezervă

Fără ca mireasa de 20 de ani ori milioanele de oameni care o priveau la televizor să ştie, soții Emanuel au confecționat o a doua rochie, ca măsură de precauție. "Eram puțin nevrotică și m-am gândit: "Ce se întâmplă dacă cineva intră și fură rochia sau dacă se varsă ceva sau dacă se produce un incendiu sau dacă este furată?"", spune Elizabeth. "Așa că m-am gândit: "O să fac o rochie de rezervă"".

Inspirată de o rochie roz, pe care ea și David au făcut-o pentru ca Prinţesa Diana să o poarte la un bal privat cu câteva zile înainte de nunta regală, Elizabeth Emanuel s-a apucat de treabă. Rochia de rezervă a fost diferită de rochia de mireasă iconică a Dianei, lipsindu-i în special trena aceea lungă. Mătasea era albă, "nu de fildeșul intens din care a fost făcută rochia de mireasă regală" și, în timp ce rochia de mireasă reală avea mâneci bufante, Elizabeth spune că rochia de rezervă avea "mâneci subțiri, mai potrivite pentru brațele ei", cu manșete cu volane. În ceea ce privește materialul, Elizabeth a brodat manual desenele complicate de pe rochia pe care a purtat-o Diana, în timp ce materialul de rezervă a fost folosit gata făcut.

Rochia de rezervă nu a fost niciodată terminată, iar designerul nu este sigur ce s-a întâmplat cu ea. Astăzi, creatoarea de modă londoneză, în vârstă de 70 de ani a reprodus-o pentru un motiv special: pentru a o expune la Muzeul virtual al Prințesei Diana. "Nu am apucat niciodată să vedem acea rochie pe Diana și ne-am gândit că ar fi minunat să o imaginăm", spune Renae Plant, director și curator al muzeului. "Nu poți pune un preț pe istorie", adaugă ea despre achiziția pentru o sumă nedivulgată.

Spre deosebire de nunțile Prințului William în 2011 și a Prințului Harry în 2018, unde designerii pentru miresele Kate Middleton (Sarah Burton pentru Alexander McQueen) și Meghan Markle (Clare Waight Keller pentru Givenchy) nu au fost confirmați decât în apropierea nunții, implicarea familiei Emanuela fost cunoscută pe scară largă în avans.

"Când Prinţesa Diana venea pentru o probă, afară erau sute de oameni care așteptau să o vadă", spune Elizabeth Emanuel. "A trebuit să punem obloane la ferestrele noastre și obișnuiam să punem bucăți de țesătură, în culori diferite, în coșuri, doar pentru a-i încurca pe jurnaliști. "

Reflectând asupra modului în care ea și David au ajutat-o înainte ca regretata Prințesă de Wales să urce în trăsura ei trasă de cai în ziua nunții regale, Elizabeth spune: "Puteam auzi oamenii de afară aclamând. Toată lumea era fericită și zâmbea. A fost cu adevărat o nuntă de basm".

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg