Dezvăluiri șocante. Crizele de isterie ale Dianei l-au băgat pe Charles în terapie, timp de 14 ani

Despre mariajul dintre Prințul Charles și regretata Prințesă Diana s-au scris multe, dar asta nu înseamnă că nu avem de-a face, aproape în fiecare săptămână, cu noi voci care au de povestit lucruri noi din turbulentul lor mariaj.

Cel mai recent a făcut-o fostul guru al Prințului Charles, cofidentul spiritual și filosoful Laurens Van der Post, acum în vârstă de 74 de ani, care susține că realitatea a fost mai complexă decât am perceput-o noi, în sensul că Diana nu a fost singura victimă a acestei căsătorii de conveniență.

1982. Charles și Diana la un banchet

Problemele au început încă din luna de miere petrecută de cei doi la castelul Balmoral, căci Diana suferea deja de insomnia și de bulimie, ba mai mult, obișnuia să plângă cu orele și să-l acuze pe Charles că-l înșală cu Camilla Parker Bowles. Lucru care nu era departe de adevăr, chiar dacă Charles încerca s-o asigure c-a terminat-o cu aceasta.

Când un Charles disperat l-a invitat pe prietenul său, Van der Post, să li se alăture la reședința regală din Scoția pentru a încerca s-o ajute pe soția lui, victima unui vârtej de emoții, acesta l-a sfătuit pe prinț să o convingă pe Diana să meargă la psihiatru.

Mai mult, când Dianei i s-a prescris Valium pentru crizele ei emoționale, aceasta a refuzat să urmeze tratamentul, convinsă fiind că familia regală încearcă să o sedeze.

Mai surprinzător este că Charles a avut, la rândul lui, nevoie de terapie, din cauza mariajului nefercit în care era prins, și că a făcut acest lucru timp de 14 ani, apelând la un amic de-al lui Laurens Van der Post, Dr McGlashan.

Alte voci ale celor care i-au cunoscut pe Charles și Diana, citate în cartea „Prince Charles: The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life“, vorbesc despre o față necunoscută a prințesei. Una neplăcută, mai exact.

În luna de miere de la Balmoral, când zâmbetul era doar pentru fotografi

Verișoara Prințului Charles, Pamela Hicks, susține că aceasta începea cearta cu Charles chiar și când acesta îți spunea rugăciunea. În timp ce Prințul de Wales îngenunchea lângă patul lui, pregătit să-și spună rugăciunile, prințesa îl lovea și țipa la el, chiar dacă era vorba despre un moment sacru pentru el.

Însă prințesa decedată în 1997 n-a ascuns niciodată nefericirea căreia îi căzuse pradă în timp ce trăia în familia regală. Diana suferea de bulimie, depresie, anxietate acută și obișnuia să se automutileze. Mai mult, aceasta ar fi încercat să se sinucidă de patru sau cinci ori și dădea semne clare de paranoia.

‘Au fost niște ani disperați și triști. Charles a trebuit să se ascundă în el. În orice fotografie a lui din acea perioadă, el pare trist. Se poate vedea ce se întâmplă în sufletul lui. A fost prins într-o capcană îngrozitoare’, spune și Patricia Mountbatten, nașa lui Charles.

Diana și Charles la un meci de polo

E clar că oamenii citați în această carte sunt de partea prințului, însă nu ne putem întreba dacă adevărul nu este, cumva, undeva la mijloc. Să fi jucat atât de bine Diana rolul victimei inocente, astfel încât Charles să fie pus într-o lumină proastă, pe nedrept?

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA