Diagnosticul de cancer îl împiedică pe Regele Charles să participe și la acest eveniment regal major

5 martie, 2024

Slujba anuală de Ziua Commonwealth-ului va avea loc luni, 11 martie, iar Regele Charles va lipsi de la eveniment din cauza tratamentului său împotriva cancerului.

Regele Charles și Regina Camilla, în Franța, pe 22 septembrie (10) jpg

Regele Charles va lipsi de la slujba anuală de Ziua Commonwealth-ului, care va avea loc pe 11 martie, dar va transmite în schimb un mesaj video. În mesaj, el va saluta spiritul de unitate din cele 56 de state membre, scrie publicația britanică Daily Mirror.

Nu se așteaptă ca monarhul să își facă apariția la acest eveniment-cheie din agenda regală din cauza tratamentului său în curs de desfășurare împotriva cancerului. În schimb, ca parte a dorinței sale de a "rămâne vizibil", Regele Charles a înregistrat un mesaj special la Castelul Windsor, care va fi difuzat în întreaga lume pentru a marca evenimentul. Tema reuniunii anuale din acest an este "Un viitor comun și rezistent".

Persoane din interiorul Casei Regale au declarat că monarhul dorește să le mulțumească oamenilor din jurul Commonweath - în special celor care i-au trimis urări de bine de când și-a dezvăluit diagnosticul de cancer luna trecută. Regele a primit peste 7.000 de felicitări și scrisori care îl îndeamnă să "nu renunțe niciodată" în timp ce își continuă tratamentul.

În absența Regelui Charles, se așteaptă ca Regina Camilla să conducă alți membri ai familiei la eveniment. Prințul William este, de asemenea, așteptat să participe alături de regină. Vorbind la slujba de anul trecut de la Westminster Abbey, Regele Charles a spus: "Commonwealth-ul a fost o constantă în viața mea și, cu toate acestea, diversitatea sa continuă să mă uimească și să mă inspire.

Potențialul său aproape nemărginit ca forță a binelui în lume necesită cea mai mare ambiție a noastră; amploarea sa ne provoacă să ne unim și să fim îndrăzneți."

Ziua Commonwealth-ului este sărbătorită de oameni din Africa, Asia, Caraibe și America, precum și din Pacific și Europa. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg