Dieta câinilor Reginei, mai sofisticată decât a multor oameni. Regulile trebuie urmate și după moartea sa

27 ianuarie, 2023

Instrucțiunile stricte lăsate de Regină înainte de moarte. Nimic n-a rămas la voia întâmplării, cel ce avea să-i preia câinii după deces trebuie să urmeze criterii riguroase. Regina a stabilit totul înainte de moarte.

Corgi cainii Reginei (9) jpg

Știm deja că faimoșii Corgi regali au ajuns la Prințul Andrew și fosta sa soție, Sarah Ferguson.

sarah ferguson jpg

Însă Regina Elisabeta a lăsat cu limbă de moarte ca ritualul dragilor sale patrupede să rămână neschimbat de noii stăpâni. Căci și câinii aveau un statut regal și meniu pe măsură. Cu toate acestea, Regina Elisabeta era foarte permisivă în legătură cu alimentele la care Corgii aveau acces. Cățeii nu au dus și nu duc o viață canină obișnuită, ci au în meniu carne de vită proaspătă, carne de pui hrănit bio, carne de miel și iepure preparată special de armata de bucătari regali. Patrupedele regale au propriul lor meniu, despre care chef Darren McGrady a explicat că se realizează în câțiva pași clari. Ingredientele sunt alese din timp, diversificate, iar programul este trimis la bucătărie lunar de dna Fenncick, responsabila cu toți câinii de la Sandringham.

Darren McGrady relatase anterior morții Reginei: ”Vine carnea, o gătim, o tăiem în fâșii fine. Ne asigurăm că e bine gătită și dezosată meticulos, ca niciun cățel să nu se înece. În unelele zile, adăugăm și legume, varză sau orez în meniul câinilor.”

Acum, cu siguranță Prințul Andrew și Ducesa Sarah nu se dau peste cap să organizeze meniuri atât de pompoase pentru răsfățatele patrupede. Dar au grijă mare de ei și fac asta cu rândul. Regina Elisabeta și-a dorit ca animalele sale să nu fie văduvite și de dragoste, odată cu decesul său, iar asta nu se întâmplă.

Andrew este un mare iubitor al acestei rase și tot el este și cel care i-a adus mamei sale câte un pui atunci când unul dintre câini se stingea. Elisabeta a avut mereu câini, însă adora rasa Corgi. Ultimii căței ai reginei și-au luat și ei adio de la suverană la funeraliile regale, când au fost scoși în fața cortegiului funerar de către doi angajați, iar imaginile emoționante au făcut înconjurul lumii.

Muick și Sandy erau alături de Regină și când a murit, pe 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința de vară preferată a regretatei Elisabeta a II-a.

Prințul Andrew și Ducesa Sarah locuiesc încă împreună, deși au divorțat în 1996. Se pregătesc să devină iarăși bunici, fiica lor Prințesa Eugenie fiind însărcinată cu al doilea copil.

Foto: Getty și Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Harry si Meghan GETTY jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149997 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, in turneu european la 100 de ani dupa Regele Ferdinand si Regina Maria   Casa Regala jpg
Kate si William in Windsor  jpg
Regele Charles jpg
Kate Middleton și Prințul William, Foto Profimedia jpg
printul louis (6) jpg
Charles, Profimedia jpg
Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene în Alsace Foto Casa Regala 1 jpg
Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg
FotoJetWales (1) jpg
Regele Philippe al Belgiei si fiica lui, Pintesa Elisabeta  cu Barack Obama   Vlad Vanderkelen, Casa Regala belgiana jpg