Discretul Charles! Regele Marii Britanii este primul monarh englez care renunță la Coroană pe timbre

8 februarie, 2023
Regele Charles FOTO Profimedia jpg

A fost dezvăluită noua serie de timbre regale, chiar de Poșta regală. Desigur, acum s-au tipărit cu imaginea noului monarh.

De data aceasta, în premieră absolută, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii renunță la tradiții și apare în imaginea de pe timbre fără Coroana Marii Britanii.

Absența Coroanei vorbește despre dorința puternică a Regelui Charles de a moderniza monarhia britanică, lucru ce era de neconceput pentru Regina Elisabeta a II-a sau mama ei. Acesta este felul inedit al lui Charles de a transmite oamenilor că este unul de-ai lor. Și că vrea să țină pasul cu societatea modernă.

Timbrele cu Regele Charles PNG

Timbrele anterioare, în care apar Regina Elisabeta a II-a și Regina Victoria, le arată pe suverane purtând o diademă cu diamante, ce a fost creată special pentru Încoronarea Regelui George al IV-lea, în 1821.

Timbrele cu Elisabeta a II a jpg

Toate celelalte ediții de timbre în care apar monarhi britanici de sex masculin conțin imaginea Coroanei undeva în emisiunea filatelică, chiar și dacă aceasta nu este purtată pe cap de suveran.

În ciuda faptului că nu apare nicio Coroană pe timbrele cu Charles, Regele Marii Britanii a respectat alte tradiții vechi de secole. Designul a fost adaptat dintr-un profil sculptat de artistul Martin Jennings pentru o nouă serie de monede.

Noile timbre ale Regelui Charles vor fi expuse în Muzeul Poștei.

O altă trăsătură tradițională este profilul din stânga, o altă marcă înregistrată, respectată de vremea domniei Reginei Victoria.

David Gold, unul dintre directorii Poștei regale, explică intenția dorită cu această emisiune unicat: ”Sunt timbre care nu au nicio înfrumusețare specială, nicio coroană, pur și simplu este doar fața unui om care doar că nu zice: ”Acesta sunt eu, în slujba voastră.” Ceea ce, în această societate modernă, este o actualitate a vremurilor, nu o umilință.”

Timbrele cu răposata regină, care încă se află în circulație, vor fi folosite până ce se vor epuiza. A fost una dintre cererile Regelui Charles. Se așteaptă ca noile timbre să intre în circulație în luna aprilie.

Foto: Profimedia/Getty/Royal MailRecente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg