Dovada că relațiile continuă să rămână reci între Nicolae al României și Familia Regală

1 aprilie, 2024

Și nepotul Regelui Mihai a fost la reînhumarea de la Curtea de Argeș. Ce nu s-a văzut în fotografiile publicate de Casa Regală?

Chiar dacă au stat unul lângă celălalt, relațiile între nepot și unchi sunt încă încordate.Instagram
Chiar dacă au stat unul lângă celălalt, relațiile între nepot și unchi sunt încă încordate.Instagram

La sfâșitul săptămânii trecute, printr-un demers al Casei Majestății Sale Margareta, resturile pământești ale Principelui Regent Nicolae al României și ale soției sale, Ioana, au fost aduse în țară și depuse în necropola regală de la Curtea Regală.

Pentru fiul Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, întregul ceremonial funerar a fost făcut cu toată pompa militară și religioasă, slujba fiind oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, de starețul Mânăstirii Curtea de Argeș și de un sobor de preoți ai arhiepiscopiei și mânăstirii, în prezența militarilor din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada”. Apoi, în Pridvorul Noii Catedrale, Principele Regent și soția sa au fost înmormântați alături de fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea.

La evenimentul de la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, Majestatea Sa Margareta a fost reprezentată de Principele Radu, care apare și în fotografiile publicate pe site-ul Casei Regale a României.

Ceea ce nu se vede, însă, este faptul că, lângă Principele Radu, se afla (fostul Principe) Nicolae al României, venit cu soția sal, Alina-Maria, să asiste la importanta ceremonie funerară regală, cu atât mai mult cu cât el însuși a fost botezat așa chiar după unchiul Regelui Mihai. În plus, e vorba și de-o reîntregire a familiei, având în vedere faptul că anumite contexte istorice au făcut ca foștii membri ai Casei Regale să fi decedat în străinătate și să fi fost înmormântați departe de casă.

În fotografiile postate pe contul oficial al lui Nicolae al României, se vede clar cum el și soția sa au fost în primul rând la slujbă, însă au fost „ocoliți” de obiectivul aparatului de fotografiat al angajatului Casei Regale. În plus, se vede clar că pentru Principele Consort și pentru reprezentanții Armatei au fost pregătite scaune, în timp ce nepotul Regelui Mihai și soția sa au fost nevoiți să stea în picioare pe tot parcursul slujbei. Totuși, din fotografii reiese că, din respect, nimeni nu s-a așezat pe acele scaune.

Vizita din Serbia

Această ieșire publică a lui Nicolae al României și al Alinei-Maria de Roumanie vine la scurt timp după vizita lor în Serbia, unde au fost primiți de verii lor regali, Prințul Filip al Serbiei și soției sale, Prințesa Danica, cărora le-au transmis și mulțumiri publice.

„Doresc să mulțumesc vărului meu, Prințul Filip al Serbiei și soției sale, Danica, pentru frumoasa invitație de a petrece câteva zile în Serbia alături de ei”, a notat nepotul Regelui Mihai pe conturile sale de socializare. „Am fost întâmpinați cu multă căldură și cu bucurie, iar timpul pe care l-am petrecut împreună a reprezentat un bun prilej pentru a ne cunoaște mai bine și a relua strânsa legătură care există între cele două familii înrudite prin Regina Maria a Iugoslaviei, fiica Reginei Maria” - alintată Mignon.

„Împreună am participat la Sfânta Liturghie, oficiată de Patriarhul Porfirie al Serbiei, la catedrala Sfântului Sava din Belgrad. Totodată, am avut ocazia să vizităm Muzeul de Istorie al Serbiei, unde am descoperit detalii importante legate de istoria noastră comună. Am participat la expoziția dedicată familiei regale a Serbiei, intitulată "Waiting for the Permanent Exhibition", discutând despre imaginea Reginei Maria și frumoasa ei lucrare, aspecte care ne unesc și astăzi ca națiuni. În final, Prințul Filip împreună cu soția sa, ne-au introdus cu adevărat în cultura și tradiția locului, prin vizita oficiată la mausoleul Oplenac, unde odihnesc membrii familiei domnitoare Karađorđević. Familiile noastre au devenit direct legate odată cu căsătoria principesei Maria a României cu Regele Alexandru I al Iugoslaviei. De asemenea, Prințul Alexandru și Regele Mihai al României s-au bucurat și ei de o relație strânsă. Ne bucurăm că putem duce mai departe această legătură, împărtășind același valori și punând bazele unei prietenii autentice.”

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Regina Mary, plajă în Sardinia, Profimedia (4) jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Prințul Ernst August Jnr  și Prințesa Ekaterina de Hanovra, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia, Regele Regele Juan Carlos, Regele Felipe si Regina Sofia   GettyImages 72150834 jpg
Prințul Harry, interviu Tabloidele date în judecată, Profimedia (1) jpg