Drumul lui Meghan Markle la Buckingham. Cum se fabrică o prințesă?

Nu este un ghid dintre cele pe care le poți cumpăra de la orice librărie, ci un set de reguli nescrise pentru frumoasele din popor, fără sânge albastru, care vor să le stea alături prinților britanici.

Și cum unul dintre ei, William, e luat, ne rămâne Harry, roșcovanul de 32 de ani care se apropie vertiginos de o căsătorie cu actrița Meghan Markle (35).

Meghan Markle, 35 ani, viitoare prințesă

Cererea în căsătorie este iminentă, deși Harry și Meghan formează un cuplu doar din iunie anul trecut.  Iar admiratoarelor fiului cel mic al lui Charles nu le rămâne decât să accepte lucrul acesta și să urmărească, ca pe un film interesant, transformarea americancei dintr-o actriță și mondenă într-o nevastă regală, titlul care vine la pachet și cu niște obligații. Iar unele nu sunt deloc cool.

Primul pas se pare că a fost deja făcut, Meghan șocându-și fanii atunci când și-a închis blogul de lifestyle The Tig, și anume site-ul în care își punea viața pe tapet . Mai mult, umblă vorba că urmează un pas și mai dramatic: părăsirea rolului din drama legală Suits, pentru filmările căreia actrița locuiește, momentat, în Canada, la o depărtare dureroasă de Harry.

Dar așa a lăsat Dumnezeu pentru cei incluși în familia regală. Să se detașeze de cele lumești. Jennie Bond, expert regal citat de publicația OK! UK, ne explică: „Oricine vrea să fie inclus în cercul restrâns al familiei regale trebuie să aibă în vedere niște reguli esențiale: fii discret, demn și nu încuraja nicio intruziune în tot ce ține de obiceiuri și gusturi personale!“.

Harry și Meghan, într-una dintre puținele apariții împreună

Umblă vorba că Harry i-ar fi spus deja lui Meghan că ea este the one, iar actrița se antrenează pentru mult invidiatul rol de prințesă. Și da, atunci când mulatra se va căsători cu prințul, nimeni nu i se va mai adresa pe nume: Meghan. Regina Elisabeta va decide ce titlu va primi americanca, însă cel mai probabil va fi vorba despre cel de Ducesă de Surrey, ceea ce îl face pe Harry Duce de Surrey.

Mai e, însă, până atunci, iar Meghan are de trecut peste șase obstacole în drumul ei spre configurarea ca prințesă. Să vedem care-ar fi acestea…

Iubita lui Harry va trebui să-și limiteze aparițiile publice

Regula nr.1

Viața personală trebuie să rămână personală

După cum ați observat, prinții nu postează, comentează sau își pun statusuri pe social media. E drept că informații cu ei mai apar pe Facebook sau Instagram, însă întotdeauna postate de alții, pe paginile oficiale ale casei regale britanice. Prin urmare, ca parteneră de vlăstar regal, nu prea dă bine să împărtășești tot ce-ți trece prin cap și tot ce ai prin casă cu tot omul, așa că Meghan s-a repliat și și-a închis blogul The Tig, care pe Instagram are 141.000 de followers și unde găsim, printre altele, însemnări de genul: „Perioada în care am avut 20 de ani a fost brutală. O luptă constantă cu mine, în care îmi controlam mereu greutatea, stilul, dorința de a fi la fel de cool/ de inteligentă/de orice precum cei din jur.“

Închiderea blogului înseamnă eliminarea unui posibil obstacol în drumul lui Meghan spre titlul de prințesă. „Familia regală încearcă din greu să țină pasul cu timpurile, dar asta nu înseamnă că pot accepta ca cineva apropiat de un nume greu precum Harry să-și împărtășească atât de ușor gândurile cele mai intime cu toată lumea“, spune expertul regal Jennie Bond.

O scenă hot din serialul care a făcut-o faimoasă, Suits

Regula nr.2

Renunță la job și dedică-te soțului!

Dacă Meghan va deveni soția lui Harry, va trebui să-l însoțească pe roșcat la evenimentele regale oficiale, acolo unde acesta apare azi în ipostaza un pic penibilă de a treia roată de la căruță, pe lângă Will și Kate. Ori asta înseamnă mai puțin timp (dacă nu deloc) pentru film. Primul și cel mai dureros pas pe care trebuie să îl facă Markle este să spună „Adio“ serialului Suits, acolo unde deține unul dintre rolurile importante.  Aceeași mișcare a făcut-o și Kate înainte de a deveni ducesă. Cu trei ani înainte, de fapt. A demisionat, în 2007, de la jobul ei de consultant în accesorii pentru brandul de lux Jigsaw, pentru a se pregăti cum trebuie pentru rolul de soție de prinț. Este un pas necesar pentru potențialele mirese de prinți, căci existența lor nu mai seamănă deloc cu ceea ce trăiau înainte ca privirea regală să se abată asupra lor.

Regula nr.3

Învață eticheta regală!

O viitoare prințesă trebuie să știe să facă o reverență

Toată cariera cinematografică a lui Meghan (atâta cât a fost ea) este nimic față ce se va întâmpla de-acum încolo în viața ei. Expunerea va fi, oricum, mult mai mare, iar lumea o va examina din cap până-n picioare, analizând felul în care vorbește, merge, totul.

Așa s-a întâmplat și cu Kate Middleton, înainte de nunta cu William din 2010. Ducesa a apelat atunci la serviciile coach-ului vocal Anthony Gordon Lennox, ce i-a predat tehnici de respirație și control al vocii, care s-o ajute pe soția lui Will în discursurile ei oficiale. Pe lângă asta, însăși regina și-a făcut timp să-i dea viitoarei sale nepoate prin alianță sfaturi pentru o mai bună adaptare în familia regală. Acum, Kate este deja expertă, iar Meghan ar putea învăța chiar de la ea cum să se poarte la palat, mai ales că umblă vorba că cele două s-au văzut și s-au plăcut.

Regula nr.4

Angajează-ți un stilist acceptat la casa regală!

O viitoare prințesă are cu siguranță nevoie de unul, căci nimic din ce fac jumătățile de prinți nu este mai disecat decât hainele pe care le poartă. Dn fericire pentru ea, munca nu va fi extrem de grea, căci actrița de 35 de ani are, deja, un stil pe placul „creatorilor“ de prințese. Deși americanca nu șochează în vreun fel prin vestimentație, ba chiar preferă stilul clasic și safe, odată cu intrarea în familia regală, va cădea și ea victima rigorilor conservatoare. Ce înseamnă asta? Fuste midi, taioare, pantofi plictisitori. Cam ce poartă Kate pe la evenimentele oficiale. Până la urmă, asta s-a întâmplat și cu ducesa. Înainte să fie cerută de nevastă de William, Kate purta blugi cu talie joasă, topuri scurte și sexy și branduri pentru toată lumea precum Zara. Totul s-a schimbat odată cu nunta regală, iar ținutele sofisticate ale lui Kate, de la banchetele opulente, poartă nume precum cele ale lui Jenny Packham, Stella McCartney sau Alexander McQueen.

Regula nr. 5

Mai puține ședințe foto!

Capturi din revista Good Housekeeping

Ceea ce pentru o vedetă din showbiz este un adevărat stil de viață trebuie să se schimbe. Ca viitoare soție a lui Harry, Meghan ar trebui să accepte doar ședințele foto elegante, de bun gust, care să-i promoveze, eventual, activitatea în organizațiile caritabile. S-a întâmplat, de exemplu, la sfârșitul lunii martie, atunci când Meghan Markle a fost onorată în revista Vanity Fair, alături de Emma Watson, pentru munca ei umanitară. Nu este și cazul interviului însoțit de o ședință foto pentru ediția britanică a revistei Good Housekeeping, material apărut, mai întâi, anul trecut,  în publicația soră americană, cu puțin timp înainte să se afle că actrița se întâlnește cu Harry. Nu spunem că shootingul nu este decent și făcut cu gust, însă vedeta este foarte deschisă cu cititorii, împărtășind, printre altele, pasiunea ei pentru vinul bun.

Regula nr. 6

Ține-ți aproape doar prietenii de încredere!

Meghan va trebui să facă un triaj printre prietenii ei

Odată cu logodna, Meghan îl câștigă pe Harry, dar va pierde câțiva prieteni. Ne referim în special la cei cu gură mare, care nu pot păstra secrete și care au o reputație proastă.

„Cei din familia regală au un grup restrâns de prieteni. Dacă cineva le trădează încrederea, este exclus. Cel mai probabil, Meghan va începe să petreacă din ce în ce mai mult timp cu grupul de prieteni ai lui Harry și va ține legătura doar cu amicii ei în care simte că poate avea încredere că nu vor divulga secrete din viața ei privată. Cu toate acestea, Harry este unul dintre cei mai relaxați membri ai familei regale și sunt sigură că nu va pretinde ca Meghan să rupă legătura cu vreun prieten de-al ei“, spune Jennie Bond.

Chiar dacă Harry nu-i va cere să elimine din anturajul ei diferite persoane dubioase, suntem siguri că Markle va ști că trebuie să facă asta, dacă vrea să reziste la casa regală și la brațul prințului.

foto: guliver/getty images/rex features/Splash News/Reitmans.com, hepta, goodhousekeeping.com

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA