Ducesa de Cambridge, răvășitoare pe covorul roșu de la BAFTA. De ce nu a purtat negru?

Cea de-a 71-a ediție a premiilor BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) a avut loc duminică seara la Royal Albert Hall din Londra, iar Ducesa de Cambridge și Prințul William au fost invitați de onoare la eveniment. Ca în fiecare an, Prințul William și Kate Middleton au sosit pe covorul roșu îmbrăcați în haine de gală pentru a participa la Oscarurile Britanice, iar apariția lor a fost una senzațională. În calitate de președinte a BAFTA, prințul a avut onoarea de a înmâna premiul BAFTA Fellowship producătorului filmului  „Blade Runner 2049“, Ridley Scott.

Kate a strălucit pe covorul roșu de la BAFTA 2018.

Anul acesta, evenimentul a fost marcat de campaniile „Time’s Up“ şi „#MeToo“, așa că negrul, la fel ca la Globurile de Aur, a fost dress code-ul care a dictat ținutele vedetelor prezente. Starurile au fost îmbrăcate în mare parte în negru, iar unele dintre ele chiar au purtat insigne în semn de susținere a campaniilor anti-hărțuire.

A purtat o rochie verde închis de la Jenny Packham.

Cu toate că nu a fost un dress code impus, ci unul la libera alegere, Ducesa de Cambridge nu a ales o ținută în totalitate neagră pentru acest eveniment. De altfel, este o regula ca regalitățile să nu poarte negru la evenimentele de covorul roșu, această nonculoare fiind rezervată pentru evenimentele funerare sau de comemorare, reprezentând doliul. Kate a evitat negru, optând pentru o rochie verde închis de la Jenny Packham.

Ducesa și Prințul William au fost invitați de onoare la BAFTA 2018.

Iar decizia ei este una ușor de explicat, având în vedere protocolul regal. Ducesa, ca și ceilalți membri ai familiei regale, trebuie să aibă o părere neutră în ceea ce privește campaniile sau mișcările politice, neavând voie să-și facă publice opiniile și de asemenea, nefiindu-le permis să facă declarații politice. Așa că Ducesa, însărcinată în șapte luni cu cel de-al treilea copil al său, a purtat verde închis, probabil în susținerea organizației feminine Suffragettes, această culoarea reprezentând speranța. Dar nu a fost în totalitate verde, ci a reușit să introducă în ținuta sa un detaliu negru, o bandă care ar putea semnifica susținerea în campaniile anti-hărțuire, char dacă reprezentanții Familiei Regale au refuzat să comenteze asupra semnificației culorii cordonului din talie. Rochia lungă din mătase, cu decolteu adânc, a fost o alegere potrivită pentru Ducesa care este însărcinată în ultimul trimestru, această creație vestimentară acunzându-i burtica proeminentă.

A purtat bijuterii cu diamante și smarald.

A completat ținuta cu o geantă plic și pantofi stiletto din catifea, machiajul și coafura fiind impecabile. Cât despre accesorii, Kate a scos din cutia cu bijuterii cele mai frumoase podoabe din colecția sa impresionantă. Kate a purtat o pereche de cercei cu smarald, un colier asortat și brățară care face parte din același set, un model în formă de pătrat, bijuterii încrustate cu diamante mici și cu smaralde în mijloc.

Kate este însărcinată în 7 luni cu cel de-al treilea copil.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA