Ducii de Sussex versus Prinții de Wales: La cuțite, în prag de Crăciun

23 decembrie, 2022

Primul Crăciun fără Regina Elisabeta îi găsește pe regali la cuțite. 

Și nu la propriu, pregătind friptura festivă, într-un salon al Palatului Sandringham. Ducii de Sussex și-au întețit atacul din California, iar cea mai recentă declarație de război a fost împotriva Prinților de Wales.

meghan harry william kate jpg

De ce să se vorbească despre ei, când se poate vorbi despre noi? De ce să strălucească ea, când pot ieși eu în față eu? De ce el și nu tu? Probabil că astea au fost gândurile ambițioasei Ducese de Sussex atunci când a văzut că rivala și cumnata ei, Kate Middleton, face declarații de fashion pe terenul ei, în America. Dacă depinde de ea să facă ceva pentru ca momentul Prinților de Wales să fie eclipsat, fiți siguri că Meghan Markle nu va sta cu mâinile în sân. Vorbim de soția lui Harry, la singular, pentru că-i binecunoscut că ea este locomotiva acestui cuplu regal exilat în California.

Vizita de la începutul lunii a lui Kate și-a lui William în Boston (SUA), acolo unde au fost invitații de onoare ai galei Premiilor ecologiste Earthshot, ne-a arătat că acel conflict mocnit dintre Prinții de Wales și Ducii de Sussex se duce, acum, pe față. O nouă dovadă a luptei pentru popularitate dintre cele două cupluri a fost timing-ul extrem de ciudat pe care și l-au ales Meghan Markle și Prințul Harry pentru lansarea trailerului documentarului lor pentru Netflix: fix în perioada în care Kate Middleton și Prințul William făceau valuri în Boston, fix în ziua în care Prinții de Wales ar fi trebuit să strălucească.

Cum spuneam, trailerul documentarului „Harry & Meghan” a fost lansat joi, pe 1 decembrie, în ziua în care Prințul William avea programată întâlnirea cu președintele Joe Biden, și cuprinde mai multe imagini nemaivăzute până acum cu Ducii de Sussex, din timpul relației lor ultramediatizate. Ca o paranteză, multe voci observă că Ducii de Sussex mențin același ton din interviul acordat în 2020 lui Oprah, vorbind despre războiul împotriva lui Meghan, despre ură de rasă și, în general, despre cât de rău le-a fost lor în sânul familiei regale.

„Mi-aș dori ca de fiecare dată când îi văd pe Meghan și pe Harry să nu plângă sau să-și șteargă lacrimile. În primul rând, cred că Netflix stă grozav pe partea de marketing și cred că Harry și Meghan sunt buni la a se promova ei înșiși. Acum au câștigat zeci de milioane de dolari din povestea lor, pe care au tot spus-o de ani de zile. Sunt foarte buni la asta. Nu știu dacă au avut puterea să-i spună lui Netflix: «Difuzează trailerul când fratele meu este aici!», dar cred că au puterea să-i spună: «Nu-l anunța când este fratele meu aici!» ”, comentează gazda emisiunii The View, Ana Navarro. La rândul ei, biografa regală Angela Levin a calificat cuplul de Sussex drept unul foarte gelos. Documentarul cu pricina a fost lansat în două părți, pe 8 și pe 15 decembrie - la exact trei luni după moartea bunicii lui Harry, Regina Elisabeta, și a fost urmărit cu sufletul la gură de mulți telespectatori, dar și de membrii familiei regale britanice, printre care și Regele Charles, aflat la capătul răbdării și la un pas de a-i lăsa pe aceștia fără titlurile de duci.

„Aceste trei luni de domnie a lui Charles cu greu putem spune că au fost fără probleme. Regalii au trebuit să suporte zece episoade noi din seria The Crown, iar acum au primit un bombardament în șase părți cu toate plângerile încorporate de la filiala Sussex din California”, spune comentatorul regal Michael Cole. „Este foarte posibil ca Regele Charles să spună Ajunge! și să le elimine titlurile de ASR. Și are perfectă dreptate să facă asta. Nu se poate spune că familia regală n-a fost provocată destul de Meghan și de Harry!”, continuă acesta.

prințesa de Wales 3  sursa   GettyImages jpg

Vorbind pentru MailOnline, autorul regal Richard Fitzwilliams a speculat că efectele docuseriei Netflix sunt foarte serioase. „Acesta este un atac frontal complet și extrem de distructiv asupra familiei regale – a instituției, precum și a membrilor ei. Cred că va adânci ruptura dintre frați. Nu există nicio îndoială că acest serial este un uimitor act de răzbunare menit să slăbească însăși instituția pe care William o va moșteni ca viitor rege”, a spus el. „Mesajul acestui documentar este cât se poate de clar. Nu văd cum ar putea cineva să îl considere altceva decât o declarație de război”, a spus o sursă regală citată de DailyMail.co.uk.

Mai trist este că aceste lupte interne din cadrul familiei regale vor domina atmosfera generală a primului Crăciun fără regina Elisabeta a II-a. În timp ce Ducii de Sussex trimit săgeți din ce în ce mai veninoase din America, membrii familiei regale britanice vor păstra tradiția și se vor aduna, de Crăciun, pe domeniul regal de la Sandringham. Cu toate acestea, primul Crăciun fără Elisabeta va fi unul mai puțin formal, așa cum se așteaptă să fie și încoronoarea lui Charles, de anul viitor. Noului rege nu-i place pompa și ritualurile vechi și nu le va impune nici de Crăciun, atunci când toată familia regală obișnuia să se strângă împreună, pentru a urmări discursul festiv al suveranului, transmis de televiziunea publică. Este pentru prima dată când Charles găzduiește reuniunea de sărbători a familiei sale la reședința din Norfolk, în ceea ce va fi primul lui Crăciun fără ambii părinți. "Cred că familia regală va dori să onoreze toate tradițiile pe care le asociază cu Crăciunul la Sandringham, așa cum l-au trăit cu Elisabeta – schimbând cadouri în Ajun și mergând la biserica Sfânta Maria Magdalena pentru slujba din ziua de Crăciun – dar nu există nicio îndoială că va fi un moment emoționant pentru ei, fără matriarhul lor", susține experta regală Emily Nash. Din păcate, durerea care a măcinat-o pe Regina Elisabeta în ultimii ei ani de viață persistă și-n inima noului suveran, care se vede atacat fără milă de mezinul și de nora lui, chiar înainte de Crăciun, o perioadă în care oamenii renunță, de obicei, la conflicte, depun armele și se împacă. Mai există vreo șansă pentru Ducii de Sussex, Charles și Prinții de Wales?

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg