Ducii de Windsor au șocat lumea cu memoriile lor, cu 70 de ani înainte de documentarul ”Harry și Meghan”

14 decembrie, 2022
Sussex și Windsor jpg

Prințul Harry și Meghan Markle fac ce fac și captivează atenția tuturor cu acțiunile lor.

Și dacă memoriile lor au început să curgă într-un ritm susținut, singura problemă ar putea fi că vin în cel mai nepotrivit moment, la doar trei luni de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, unul dintre cei mai echilibrați și longevivi monarhi britanici.

Suverana a apucat inclusiv Jubileul de Platină, o sărbătoare imensă și rară, care elogiază 70 de ani pe tron. Oamenii mai puțin conectați la familia regală britanică poate că sunt mirați de avalanșa de dezvăluiri a Ducilor de Sussex. Doar că nu atât de mulți știu că nu ei sunt primii.

Ducii de Windsor, Getty (2) jpg

Există doi predecesori care adeasea au fost numiți de presă un alt fel de duci de Sussex. Este vorba de Ducii de Windsor, mai exact fostul rege Edward, care a abdicat din iubire.

Edward al VIII-lea a trebuit să preia tronul după moartea regelui George al V-lea, dar nu a dorit să renunţe la dragostea sa. Urmarea a fost abdicarea, lăsând locul fratelui său, tatăl Elisabetei a II-a. Urcat pe tron la 20 ianuarie 1936, după moartea tatălui său, Regele George al V-lea, Edward a abdicat după nici un an, la 11 decembrie, după ce Coroana nu i-a acceptat relaţia cu Wallis, o americancă divorțată și controversată, supranumită de presa regală ”Meghan Markle a acelor vremuri”. După cum a mărturisit ulterior, americanca l-a încântat cu independenţă, graţie şi inteligenţă. Afecţiunea sa s-a transformat rapid într-o adevărată obsesie.

Totul era pentru Wallis, această femeie fatală, pe lângă care Meghan Markle pare o amatoare.

Asemeni Ducilor de Sussex, care sunt pe val cu documentarul Netflix și din ianuarie cu autobiografia ”Rezervă”, și Ducii de Windsor și-au scris memoriile. Fiecare separat. Un volum a ieșit în 1951 și al doilea în 1956.

Autobiografia Ducelui de Windsor se numește ”Povestea unui rege”, în care povestește primii ani petrecuți la Sandringham, apoi la Școala Navală de pe Insula Wight și ulterior la Colegiul Magdalen, de la Oxford. Și-a dus la bun sfârșit serviciul militar în timpul primului război mondial, iar după moartea tatălui, a moștenit tronul, în 1936. Doar că amorul nebun i-a dat peste cap soarta. A preferat să abdice, decât s-o piardă pe femeia care-i luase mințile și era de netolerat la Palat. Edward notează în carte cum a abdicat din iubire, amintind cât de injustă a fost alegerea la care a fost supus.

Cinci ani mai târziu, apare cartea lui Wallis ”Inima are motivele ei”, în care povestește primele sale două mariaje, primul cu un pilot militar american, Earl Winfield Spencer Jr., apoi cu Ernest Simpson. Desigur, cea mai relevantă este povestea cu Regele Edward al VIIIl-ea. Cartea nu omite perioada delicată nazistă din Germania și oferă perspectiva sa în legătură cu criza declanșată de abdicare.

70 de ani mai târziu, un alt neînțeles regal, fiul rătăcitor al Regelui Charles provoacă neliniște în regat cu dezvăluirile sale, făcându-i pe experții regali să se întrebe dacă vor fi pedepsiți sau nu, li se vor retrage titlurile sau nu?

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}