Prinţul Charles vrea să stea o săptămână în Transilvania: "E bine să te întorci!"

28 mai, 2022

Moştenitorul Coroanei britanice s-a reîntors pe meleagurile dragi din România, pe care le prețuiește pentru frumuseţea naturii și a tradițiilor vechi.

Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (5) jpg

Localnicii din Viscri abia aşteptau să-l revadă pe Prinţul Charles (73), care n-a mai dat prin locurile lor de aproape trei ani. Aici, casa pe care a cumpărat-o în urmă cu câţiva ani şi pe care a donat-o fundaţiei sale, pentru a servi drept loc de renaştere a tradiţiilor locale, îl aştepta bine orânduită, aerisită şi cu acel albastru atât de tipic zonei.

Prinţul Charles a fost primit de oamenii locului cu flori proaspăt culese de pe câmp și mâncăruri preparate în gospodăriile din zonă - de o săptămână ştiut fiind faptul că va ajunge în România.

"Este minunat, mi-a fost dor, după trei ani". a spus Prinţul Charles, întrebat cum se simte din nou printre români.

Cu o zi înainte, Prinţul Charles a ajuns pe Valea Zălanului, în Nordul Munţilor Baraolt, unde are mai multe proprietăţi. Printre ele, şi o casă de oaspeţi cu şapte camere, pe care, când Alteța sa Regală nu este aici, turiştii le pot închiria la un preţ cuprins între 533 și 940 de lei.

Fiul Reginei Elisabeta a II-a a fost, peste noapte, oaspetele contelui Kalnoky, de la Micloşoara. Dimineaţa şi-a petrecut-o afară, pe prispă, iar contesa de Kalnoky i-a pregătit o masă cu produse bio. "Mă tratează foarte bine. Este foarte bună mâncarea românească”, a spus el. Apoi, echipat de drumeţie, cu baston şi binoclu, Prinţul Charles s-a plimbat prin pădurea din apropiere.

După vizita de la Viscri, prinţul a ajuns satul Roadeș, unde ar fi fost la o expoziție de pictură și ar fi vorbit cu un scriitor local, spun sătenii.

Cert e că Prinţul de Wales plănuieşte să-şi prelungeacă şederea în Transilvania pentru o săptămână, timp în care se va bucura de peisaje, aer curat, mâncare autentică şi conversaţii tihnite cu prieteni stabiliţi aici.

FOTO: Teodora Puzdrea/Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg
FotoJetWales (1) jpg
Regele Philippe al Belgiei si fiica lui, Pintesa Elisabeta  cu Barack Obama   Vlad Vanderkelen, Casa Regala belgiana jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149978 jpg
Kate Middleton bucle (2) jpg
Prințesa Diana și Prințul william  foto   GettyImages jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (3) jpg
Regina Sofia si nepotii ei  GettyImages 2310859 jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Kate Middleton la recepția diplomatică, Getty (7) jpg